– Det er snakk om få timer, sa Vladimir Tsjizjov etter å ha hatt samtaler med EUs energikommissær Andris Piebalgs onsdag ettermiddag.

Russiske myndigheter avviser samtidig at de ikke har holdt EU godt nok underrettet om stansen i oljetransporten.

– Russland har holdt EU full oppdatert om saken. Vi har løpende kontakt med våre europeiske partnere på alle nivåer, sier viseutenriksminister Aleksandr Grusjko.

Stanset

Oljeforsyningene vestover har vært stanset siden mandag på grunn av den pågående konflikten. En kraftig prisøkning på russisk gass har fått Hviterussland til å kreve avgift på russisk olje som transporteres gjennom landet.

Ifølge en talsmann for den hviterussiske statsministeren Sergej Sidorskij har imidlertid Hviterussland nå gått bort fra avgiftskravet.

– Skatten på oljetransport er blitt avlyst, sier talsmann Aleksandr Timosjenko til nyhetsbyrået AFP.

Lederen for det russiske rørledningsselskapet Transneft sier oljetransporten vil starte igjen torsdag etter at Minsk har levert tilbake 80.000 tonn olje Russland mener de har tappet fra oljerørledningene.

Kontakt

Ifølge kontoret til den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko var Russlands president Vladimir Putin onsdag i kontakt med hviterusserne.

– Som et resultat av diskusjonen ble det funnet et kompromiss som vil gjøre det mulig å få slutt på denne fastlåste situasjonen, deriblant det som gjelder transport av russisk olje til europeiske land, heter det i en uttalelse fra Lukasjenkos kontor.

Statsministerne i de to landene skal nå utarbeide forslag som skal legges fram for Lukasjenko og Putin fredag. Nyhetsbyrået Reuters melder at statsminister Sidorskij torsdag skal fly til Russland for å få Moskva til å oppheve alle handelsbegrensninger overfor Hviterussland.