Kampen mellom Demokratenes to presidentkandidater blir stadig jevnere. Obama har hatt medvind de siste ukene, og nå ser det ut til at han kan ha tatt igjen Clintons forsprang.

Beregningen av antallet delegater er en komplisert affære. Antallet samsvarer ikke helt med stemmetallene i hver enkelt stat. Det er delegatene som til syvende og sist avgjør hvem som blir partiets presidentkandidat i sommer.

Obama mener han leder

Obamas valgapparat har gjort beregninger som er i tråd med NBCs. Kandidatens støttespillere mener han nå leder med 847 delegater, mot Clintons 834.

Vi gjør oppmerksom om at beregningene spriker, og mange av dem går fortsatt i Clintons favør. Ifølge New York Times leder Clinton med 845 delegater, mot Obamas 765. Også Washington Post anslår at Hillary er i ledelsen.

Time melder i kveld at de to rivalene fikk praktisk talt like mange stemmer på supertirsdagen: Obama fikk 49,8 prosent, mens Clinton fikk 50,2 prosent.

Hillary Clinton ble tidlig utropt til supertirsdagens vinner av mange toneangivende medier, etter å ha fått flertallet av stemmene i folkerike stater som California og New York. Obama vant i 13 stater, mens Clinton vant i åtte.

Clinton taus om tallene

Hillary Clintons leir har i skrivende stund ikke kommentert prognosene som viser at Obama leder løpet.

Fortsatt gjenstår nominasjonsvalg i mange stater. Den første av Obama og Clinton som får 2025 eller flere delegater, vil bli partiets kandidat.

Høyst sannsynlig vil demokratenes kandidat måtte drive valgkamp mot republikaneren John McCain, som leder soleklart på høyresiden.

Hvem tror du blir USAs neste president? Si din mening i feltet under!

REUTERS
GLEDER SEG: Hillary Clinton klemte sin datter Chelsea på valgvaken i New York - en av statene hun vant.
JIM YOUNG