Ryktene gikk ut på at Obama, under sitt besøk i Mexico nylig, var i kontakt med en mann som få dager senere døde av svineinfluensa.

Det var under sitt besøk i nabolandet 16. april at det angivelige møtet fant sted, da Barack Obama ble vist rundt på Det nasjonale antropologimuseet i Mexico by.

Led av diabetes

Museets direktør Felipe Solis fulgte den amerikanske presidenten rundt, men døde sju dager etter besøket. Mexicanske aviser har siden hevdet at Solis hadde symptomer på svineinfluensa, men dette blir nå avvist.

– Solis døde av komplikasjoner knyttet til en annen sykdom og ikke av svineinfluensa, sier en talsmann for Mexicos ambassade i Washington, Ricardo Alday.

Medisinske kilder i Mexico by bekrefter dette og opplyser at Solis led av diabetes, sviktende immunforsvar og høyt blodtrykk.

— Ingen symptomer

Det hvite hus bekreftet søndag at Obama ble holdt under nøye oppsyn av helsepersonell som følge av besøket i Mexico, men dette blir nå avdramatisert.

– Presidentens helse var aldri i fare under Mexico-besøket, sier talsmannen Robert Gibbs.

– Verken presidenten eller noen i hans følge, heller ikke pressefolkene som var med, har vist symptomer som gir grunn til bekymring, sier Gibbs.