Administrerende direktør Gunnar Grosvold i MyTravel, som eier Ving og Saga Solreiser, sier brannene på Kanariøyene og Mallorca ikke har vært dramatiske for turistene i området.

– På Mallorca ble brannen slukket nesten før den hadde startet. Det brant vest på øya, langt unna der nordmenn ferierer. På Tenerife brenner det på nordsiden, mens norske turister holder til fem mil unna på sørsiden av øya. Brannen er nå under kontroll, men berører jo lokalbefolkningen. På Gran Canaria brenner det i høydene på sørsiden av øya. Turistene bor langs kysten, men vi følger med på situasjonen, selv om ikke noe tyder på at brannen skal spre seg til turistområdene, sier Grosvold til NTB.

Mange ferierende nordmenn

Reiseselskapene MyTravel, Star Tour og Apollo har til sammen 1.410 gjester på Gran Canaria, 380 gjester på Tenerife og flere tusen gjester på Mallorca.

Også informasjonssjef Helen Begby hos reiseoperatøren Apollo

bekrefter at selskapets turister på Gran Canaria og Mallorca er trygge.

– Ingen av våre gjester er i faresonen, slik situasjonen er nå. Det har vært god informasjon på stedet, og jeg tror de fleste av våre turister nyter ferien sin, sier Begby.

Star Tour har fått veldig få henvendelser fra folk på ferieøyene.

– Turistene ser røyk, og vi fikk en melding om aske i luften ved Puerto Rico i går. Men brannen er nå stoppet i dette området. Ifølge vårt personell på stedet går alt som normalt, sier informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Brannen påsatt

Enkelte av utfluktene til Apollo på Gran Canaria er i midlertidig innstilt.

Brannen på Gran Canaria har ført til at minst 2.000 mennesker måttet flykte fra områder som er rammet av skogbrann, og rundt 60 hus har brent ned til grunnen. Brannen, som ble påsatt av en 37 år gammel skogsarbeider som ikke fikk forlenget sin arbeidskontrakt, er den største i øyas historie.

Tørke, vind og sterk hete med temperaturer opp i 40 varmegrader gjør slokkingsarbeidet vanskelig.