En venn av den savnede norskpakistanske mannen, som ønsker å være anonym, ringte Aftenposten lørdag for å fortelle om bortføringen, som skal ha skjedd da mannen satt i en buss på vei fra provinsen Baluchistan til Karachi.

Ifølge vennen ble bussen stoppet av fem biler. Deres felles venner i Pakistan skal være av den oppfatning at den norske statsborgeren ble arrestert av den pakistanske sikkerhetstjenesten, Inter Services Intelligence (ISI).

Saken er også omtalt i den pakistanske avisen The Nation.

«Politisk bakgrunn» Vennen har ingen forklaring på hvorfor den norske statsborgeren skal ha blitt arrestert, bortsett fra å antyde at han har «en politisk bakgrunn».

Aftenposten er kjent med at politiaksjoner i Pakistan kan være brede i omfang. Familie og venner av mistenkte kriminelle blir undertiden arrestert.

Den norske ambassaden i Islamabad fikk fredag melding om at en norsk statsborger var «fryktet savnet», opplyser pressetalskvinne Marte Kopstad til Aftenposten.no.

– Vi ser på saken som svært alvorlig, og norske myndigheter ber derfor om assistanse fra pakistanske myndigheter. Vi ønsker svar så fort som mulig. Pakistanske myndighet har sagt de vil komme tilbake i løpet av kort tid, sier hun.

– Vet ikke hva som har skjedd Ambassaden i Islamabad fikk melding om at norskpakistaneren var savnet fra personer som hadde vært i kontakt med ham i Pakistan. Ifølge Kopstad har Utenriksdepartementet ingen informasjon som tilsier at mannen er arrestert av pakistansk politi.

– Vi vet ikke hva som har skjedd. Det er det vi prøver å finne ut av, sier hun.

Baluchistan er en urolig region i grenseområdene mellom Iran, Pakistan og Afghanistan. Flere politiske grupperingen kjemper om makt. Den militante bevegelsen Balochistan Liberation Army (BLA) ønsker løsrivelse fra Paksitan.