Onsdag mottok ambassaden en e-post fra en avsender som hevder å være tilknyttet al Qaida.

Trusselen er rettet mot den norske statens interesser i hele verden, deriblant diplomater og turister i Kenya. Avsenderen sier det er aktuelt med et selvmordsangrep mot ambassaden i Nairobi.

«I lys av den siste utviklingen er am-bassadens oppfordring til norske borgere i Kenya å utvise ekstra årvåkenhet og holde seg fortløpende oppdatert på den lokale sikkerhetssituasjonen,» skrev ambassaden torsdag.

Reell fare for terrorangrep

Allerede i mars sendte ambassaden et brev til nordmenn i Kenya hvor det ble understreket at det er reell fare for terrorangrep mot mål i det østafrikanske landet.

Sikkerhetssituasjonen er uforutsigbar, og vestlige borgere er bortført nær Kenyas nordlige grense mot Somalia, advarte ambassaden den gang.

Nordmenn oppfordres nå til å bruke lokale medier og andre tilgjengelige informasjonskilder for å skaffe seg overblikk over sikkerhetssituasjonen.

Fortsatt evakuert

Onsdagens trusselbrev resulterte i full evakuering av ambassadebygningen, som også huser den svenske ambassaden og radiostasjonen Radio Africa. Det svenske nyhetsbyrået TT melder at bygningen fortsatt er stengt torsdag.

– Politiet er ikke ferdige med å gjen-nomsøke alle delene av ambassaden, sier Anders Jörle i det svenske utenriksdepartementets pressetjeneste til TT.

Den svenske ambassaden ligger vegg i vegg med den norske. Det vil ifølge den norske ambassaden ikke bli aktuelt å ta bygningen i bruk igjen før kenyansk politi har iverksatt «nødvendige tiltak».

– Vi har tatt våre sikkerhetsforanstaltninger og jobber videre med saken, sier ambassadør Elisabeth Jacobsen til NTB.

Trussel mot medier

Ambassaden kontaktet umiddelbart kenyansk politi for etterforskning av saken og annen bistand. Sprengstoffeksperter med to bombehunder ble tilkalt, men fant ikke noe mistenkelig da de gjennomsøkte lokalene.

Trusselbrevet ble også ble sendt til de kenyanske mediebedriftene The Standard Group og Nation Media Group.

Kenyansk politi og kenyanske styresmakter avdramatiserer trusselen, skriver kenyanske medier.

– De har ikke funnet noen substans i denne trusselen. Påstandene er grunnløse og vi leter nå etter kilden til denne e-posten, sier polititalsmann Eric Kiraithe til avisen The Standard.

TRUSSELBREV: Den norske ambassaden i Nairobi mottok onsdag denne trusselmailen sendt fra en anonym epostadresse.
Cornelius Poppe/Scanpix