— Hvis det bryter ut en krig, må Nord-Korea regne med omfattende motangrep, sie sjef for Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsråd Kim Jang Soo til nyhetsbyrået Yonhap.

Dette er en språkbruk mange eksperter sier Nord- Korea frem til nå har vært alene om å benytte seg av.

Sikkerhetsrådgiveren sier at Nord-Korea vil «måtte betale en høy pris om det bryter ut kamper.»

Kan ikke utelukkes

Selv om en krig ikke synes umiddelbart forestående, kan ikke analytikere utelukke at det kan skje, skriver Aftenposten.

Nord-Korea sendte tidligere denne uken brev til utenlandske ambassader i Pyongyang der det står at landet ikke kan garantere for sikkerheten til utenlandske diplomater etter 10.april.

Analytikere som Wall Street Journal har snakket med, tror at en mulig dato for et angrep er neste mandag. 15 april feires fødselsdagen til Nord-Koreas tidligere leder Kim Il-sung. Han var bestefaren til regimets nåværende leder Kim Jong-un.

Krigsretorikken har fortsatt fra regimet i Nord- Korea gjennom hele helgen.

En ny propagandavideo fra Nord-Korea viser soldater som trener schæferhunder til å drepe forsvarsministeren i Sør-Korea, Kim Kwan-Jin.

Den sør-koreanske sikkerhetssjefen regner med at Nord-Korea onsdag vil begynne prøveoppskyting av en mellomdistanserakett som kan nå mål i Sør-Korea, Japan og den amerikanske øya Guam.

Storbritannias utenriksminister William Hague sier imidlertid i en intervju med BBC at det ikke er tegn som tyder på at Nord- Korea forbereder seg til krig.

Fast og samlet

— Det er viktig å understreke at vi i de seneste dagene og uker ikke har sett noen endringer i hva som skjer i det nordkoreanske samfunnet, sier Hague.

Han ber nå alle om «å stå fast og samlet» midt i den spente situasjonen.

Hauge sier det er grunn til å frykte at Nord-Korea blir offer for sin egen isolasjon og nærmest «tror på sin egen paranoide retorikk.»

— Selv om vi ikke har sett konkretet ting som tyder på at Nord-Korea planlegger krig, følger Storbritannia nøye med på utviklingen sammen med våre allierte og internasjonale samarbeidspartnere, sier Hague.

Kina kritiserer

Samtidig som han ber alle dempe krigsretorikken, kritiserte Kinas presdient Xi Jinping Nord-Korea i en tale uten å nevne landet med navn. Han slo fast at «ingen land skal få lov til å kaste en region, en dog en hel verden ut i kaos kun av egeninteresse.»

Kina har bedt Nord-Korea trygge kinesiske diplomaters sikkerhet.

Kina er Nord-Koreas nærmeste allierte,men mange eksperter mener Nord-Koreas provokasjoner den senere tiden har ført til stor irriitasjon blant lederne i Beijing og at Kina dermed knytter seg nærmere Nord-Koreas fiende USA.