• Vi mener helt klart vi har nok stemmer til å vedta helsereformen søndag, sier demokratenes flertallsleder i Representantenes hus, Steny Hoyer.

Kort etter Hoyers uttalelse lørdag, sa demokratenes leder i Senatet, Harry Reid, at han har fått løfter fra «et godt flertall» av senatorene om å støtte endringene i USAs helsevesen.

Demokratene har lagt til side planene om å vedta reformen som en såkalt forlikslov, en omstridt fremgangsmåte som ville bety at man ikke trengte en direkte avstemning over loven som er vedtatt i Senatet i Representantenes hus.

USAs president Barack Obama har lagt ned mye arbeid og prestisje i å få på plass en reform som skal sikre helseforsikring for 32 millioner amerikanere som i dag står uten slik forsikring.

Loven vil også gjøre det ulovlig for forsikringsselskapene å nekte folk som allerede har helseplager, å få forsikring. Forslaget vil pålegge alle amerikanere å ha en forsikring, men det skal gis støtte til dem med lav inntekt.

Republikanerne, men også en del demokrater, har vært svært skeptiske til lovforslaget, og arbeidet har nærmest lagt beslag på Kongressen i over ni måneder.

Nylig droppet Obama en planlagt reise til Asia for å sikre at loven går gjennom.