Det vil om kort tid bli avgjort om Zuma skal siktes, opplyste påtalemyndighetens leder Mokotedi Mpshe torsdag. Han er overbevist om at saken nå vil komme opp for en domstol.

Tirsdag ble Zuma valgt til ny leder for regjeringspartiet ANC. Han er dermed favoritt til å vinne presidentvalget i 2009, når Thabo Mbeki går av etter to perioder som Sør-Afrikas statssjef.

Zuma har tidligere vært siktet for korrupsjon, men siktelsen ble droppet i september fordi en dommer mente aktoratet ikke hadde det nødvendige bevismaterialet for å reise tiltale. Den karismatiske zululederen har også vært tiltalt for å ha voldtatt en hiv-positiv kvinne, men i denne saken ble han frikjent.

Zumas tilhengere mener etterforskningen av korrupsjonsanklagene, som går tilbake til en våpenkontrakt i 1999, er ledd i et konspirasjonsopplegg som er satt i scene av Scorpions, en eliteavdeling innen politiet som Mbeki har opprettet.

ANC-kongressen vedtok onsdag at denne politiavdelingen skal oppløses, men den endelige beslutning må fattes av nasjonalforsamlingen. En av Zumas nære medarbeidere beskriver Scorpions som en «drapsavdeling».

VINNEREN: Visepresident Jacob Zuma hilser idet han ankommer ANCs landsmøte mandag.
SIPHIWE SIBEKO
STEMMEKØ: ANC-delegater venter på tur til å avlegge stemme i ledervalget under landsmøtet i Polokwane. Partiet var splittet mellom tilhengerne av president Thabo Mbeki og den omstridte utfordreren Jacob Zuma.
SIPHIWE SIBEKO