Like før kl 20 i kveld vippet pilen tilbake til et flertall for den sittende regjering etter dagens tyske valg.

De ferskeste prognosene viser at SPD og De Grønne til sammen får 302 plasser i den nye forbundsdagen, mot 298 for CDU/CSU og Fridemokratene FDP.

Dermed våget også kansler Gerhard Schrøder seg ut på scenen i SPDs ho-vedkvarter her i Berlin:

— Det er en spennende kveld. Vi har gode utsikter til å kunne fortsette vår politikk. Et flertall er et flertall, og det vil vi utnytte. Det er ingen grunn til resignasjon, sa en innbitt, men smilende, Schröder til sine partivenner.

Han la til: - Noen har gledet seg for tidlig i kveld! Dermed steg stemningen betraktelig.

Men det blir finregning utover kvelden, for opposisjonen ligger like bak.

Edmund Stoiber later til å ha gjort et godt valg, ved å bringe CDU/CSU opp fra 35,2 prosent i 1998 til rundt 39 prosent denne gangen.

I en første kommentar fra CDU-hovedkvarteret i Berlin erklærte Stoiber (CSU) seg som valgets seierherre. En prognose for en times tid siden tydet også på at det kunne vippe hans vei, men så snudde trenden altså igjen.

Kansler Gerhard Schrøders parti ser ut til å ha gått tilbake fra 40,9 i 1998 til om lag 38 prosent nå.

Når Schröder fortsatt har et håp om å kunne klamre seg til Bundeskansleramt, er årsaken at regjeringspartner De Grønne ligger an til å gjøre et overraskende godt valg. Utenriksminister Joschka Fischers parti har vært anonyme i valg-kampen, men ser likevel ut til å kapre opp under 9 prosent av stemmene - mot 6,7 prosent i 1998.

— Vi gleder oss stort, vi har nådd våre mål, sa en gledesstrålende Joschka Fischer til fjernsynskanalen ZDF.

Hvis de foreløpige tallene holder, blir De Grønne overraskende det tredje største parti, en posisjon som før valget var "tiltenkt" Fridemokratene (FDP). FDP ligger an til om lag 7 prosent, omtrent som forrige gang. Før valget lå FDP an til mellom 9 og 10 prosent på målingene. Det venstreradikale PDS ser ikke ut til å greie å komme over sperregrensen på fem prosent. Tallene tyder på at de endrer på rundt fire. Partiet har vunnet to direktemandater, men må ta ett til for å komme inn i parlamentet. Det ser ikke ut til å lykkes.