Like før hadde han fått et ultimatum fra sin far at han måtte velge mellom tronen eller ekteskap med kvinnen han var forelsket i. Det skriver den britiske avisen The Sunday Times. Opplysningene kommer fra medlemmer av kongefamilien. En kilde som står familien nær, sier at det ble funnet kokain og store mengder alkohol i Dipendras blod mens han ble behandlet på sykehuset etter å ha drept sin mor og far og sju andre medlemmer av kongefamilien. Dipendra skjøt også seg selv, og døde senere på sykehuset.

Dipendra ønsket å gifte seg med datteren til en kjent politiker, men foreldrene hans sa nei fordi hennes oldemor hadde vært elskerinne for menn som jobbet ved domstolene.

En lege skal ha sagt at kokainen forklarer hvordan Dipendra var i stand til å komme tilbake til familiemiddagen etter å ha blitt fulgt til rommet sitt fordi han var svært full. Han tok på seg en militær uniform og vendte tilbake til familien utstyrt med flere våpen.

Søndag avslutter Nepal den offisielle sørgetiden over den døde kongefamilien. Mandag eller tirsdag skal en granskingskommisjon legge fram en rapport om hva som skjedde under massakren.

(NTB)