• Dette handler ikke om å befri Iraks folk fra en tyrann. Dette handler om oljeressurser, sier Petter Nome til bt.no. Han starter nå Irak-debatt på våre nettsider. Si din mening

Onsdag var det Petter Nomes dag på nyhetene. I alle kanaler, hele dagen diskuterte han med John G. Bernander om sitt Irak-engasjement. Men Petter Nome vil aller helst diskutere Bush og USAs krigstog mot Irak.

— Hver gang USA griper inn overfor et land langt borte går det fryktelig galt. I kjølvannet ligger store lidelser og enorme ødeleggelser. Det er ufattelig at norske myndigheter ikke avslører Bush´s taktikk. Ved et fingerknips har han forvandlet krigen mot terror, til en krig mot Irak og Saddam Hussein, sier Nome til bt.no, før han legger til;

— Hele 50 prosent av den amerikanske befolkning tror at Saddam står bak angrepene på World Trade Center 11. september.

Nome vil ha din mening

Petter Nome mener det finnes et engasjement om Irak-krisen blant nordmenn. Gjennom bt.no inviterer han deg til å si din mening om konflikten.

— Jeg synes det er trist og pinlig at den norske regjering ikke kan avsløre de amerikanske motivene og stå fram og si: "Dette er galt, dette vil vi ikke være med på!"

Frankrike og Tyskland trappet onsdag opp sin motstand mot en USA-ledet krig ved å erklære at de er enige om at en aksjon mot Irak må unngås så lenge det overhodet er mulig.

- Norge har skyld

— De største lidelsene i Irak er det faktisk verdenssamfunnet - med USA i spissen og Norge som aktør - som står bak, gjennom sanksjoner mot det irakiske folk. Det går ikke an å si at dette er USA mot Saddam, poengterer Nome.

— Norge har vært med på en forbrytelse mot det irakiske folk. Akkurat dét er det for seint å gjøre noe med, men det er ikke for seint å si nei til en ny krig mot Irak, avslutter Petter Nome.

NEI TIL KRIG: Petter Nome vil engasjere bt.no sine lesere om Irak-konflikten.