Ifølge nyhetsbyrået Interfax, sitert av Reuters, har minst 110 personer omkommet etter at cruisebåten «Bulgaria» sank på elven Volga omkring 750 kilometer øst for Moskva. Blant disse er minst 30 barn.

Gjennom flere søk mandag opplyste redningsdykkere å ha sett mer enn ett hundre omkomne som var fanget inne i skipsvraket på 20 meters dyp, skriver Reuters.

— Dykkerne banket på skroget, men dessverre kom det aldri noe svar. Da de lyste innover i båtens restaurantdel så de flere omkomne, sier en lokal redningsleder, ifølge nyhetsbyrået RT.

Kun 8 av dem var så langt blitt hentet opp. Dermed er 9 personer bekreftet omkommet.

— Ifølge dykkerne er det minimale sjanser for å finne flere overlevende, sier talsmann for myndighetenes krisehåndteringsenhet, Irina Andrianova.

Sterke strømninger i vannet gjør det samtidig ekstra vanskelig å finne omkomne, fordi de kan ha blitt fraktet flere kilometer vekk fra ulykkesstedet, ifølge RT.

Barna fanget i lekerom

Ifølge Andrianova var det 185 mennesker om bord i Bulgaria, mens regionale myndigheter opplyste til Interfax at det var 196, hvorav 15 ikke var blitt registert.

Minst 52 av dem skal ha vært under 18 år, og flesteparten av disse skal ha vært samlet i et slags lekerom da ulykken skjedde.

Dykkerne arbeider mandag med å åpne flere av båtens rom, men dette lekerommet er foreløpig ikke nådd.

En kvinne sa til den statlige TV-kanalen Rossiya-24 at hun hadde mistet grepet om datteren i kampen for å komme seg i sikkerhet.

— Nær sagt ingen barn greide å komme seg ut. Det var mange barn om bord. Veldig mange, sa hun.

Den 260 fot store båten, som ble bygget i 1955 i Tsjekkoslovakia, hadde offisielt en kapasitet begrenset til 120 passasjerer, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Passerte uten å stanse

Ifølge båtpassasjerer som etter hvert kom i land i Kazan, skal to båter ha passert den synlig synkende båten uten å ha stanset.

Først en time etter forliset passerte passasjerbåten Arabella, som plukket opp 80 personer fra vannet.

— To skip passerte uten å stoppe i det hele tatt. Vi vinket og vinket. En blå og en hvit båt passerte uten å stoppe, så enda en, og så var det bare denne båten som stoppet. Ingen andre, forteller en av de overlevende på land i Kazan til statlig TV.

13 øyer i nærheten av ulykkesstedet skal gjennomsøkes med helikoptre. Men ifølge en lokal journalist RT snakket med, ligger disse for langt unna til at enkelte kan ha greid å nå dem.

Kun to livbåter

Overlevende forteller at båten kantret og sank raskt i en kraftig regn- og tordenstorm. Det hele skal ha tatt kun 8 minutter, ifølge en passasjerer.

— Båten skrånet over på sin høyre side og ble snudd i løpet av tre minutter før den gikk til bunns, sa en mann som oppga å ha mistet sin kone og sønn i ulykken, ifølge NTB.

Russisk TV har meldt at det kun var to livbåter på båten, i stedet for de fire som opprinnelig fantes. En ansatt opplyste at det ikke var tid til å ta dem i bruk.

Det ansvarlige turistbyrået skal imidlertid ha opplyst at båten fungerte slik den skulle, og at den hadde blitt godkjent etter flere sikkerhetsinspeksjoner.

President Dmitrij Medvedev har beordret etterforskning.

I sommersesongen er båtcruisene på Volga svært populært blant turister i Russland, og passasjerene skulle fraktes fra en by lengre ned langs elven tilbake til regionshovedstaden Kazan.