Angrepene er konsentrert om bydeler der opposisjonen mot regimet er sterk, som Baba Amro, Inshaat, Khalidiya, al-Bayyada og Jouret al-Shayyah, ifølge kildene.

Det syriske observatoriet for menneskerettigheter, melder at minst tolv mennesker er drept i et angrep på Baba Amro, mens én er drept i Khalidiya.

Men eksilorganisasjonen tror dødstallet kommer til å stige ettersom medlemmer av to familier ennå ikke er funnet i ruinene etter husene der de bodde.

Homs har i alt 1 million innbyggere og er nå delt i områder kontrollert av henholdsvis opprørere og regimetro styrker.

Aktivister og innbyggere sier at flere hundre er drept etter at angrepet mot byen ble innledet for snart en uke siden.

Leger har jobbet døgnet rundt, og flere skal ha kollapset som følge av at de ikke har fått noen hvile. Beleiringen har også ført til mangel på mat, vann og medisiner.

Mens sosiale medier på nettet er fulle av skildringer av den svært vanskelige situasjonen, er den offisielle syriske versjonen helt annerledes. Statlige medier beskriver kampene som et oppgjør med utenlandskstøttede terrorister som dreper kvinner og barn. Samtidig blir opprørerne beskyldt for å sende opp fyrverkeri fra takene for å gi inntrykk av at byen blir bombardert av regjeringsstyrker.