Partilederen pryder hele forsiden i denne ukens utgave av bladet sammen med spørsmålet «Who is David Cameron?».

I Bournemouth leder Cameron denne uken partiets første landsmøte etter at han for et år siden tok Tory-landsmøtet med storm og ble valgt til partileder. Men ifølge en undersøkelse gjort av The Independent har han ikke lykkes i å få med seg grasrota i det konservative partiet på sitt opplegg for å modernisere partiet.

Sentrum gir suksess

Cameron er overbevist om at dersom han skal lykkes i å få Tory-partiet ut av skyggenes dal, må han plassere seg i sentrum. Da han åpnet landsmøtet søndag ga han klar beskjed om at skattelettelser ikke står øverst på hans agenda:

— Stabilitet går foran. De som sier at vi vil ha skattelettelser, og vil ha dem nå, de kan ikke få ønsket oppfylt, sa han.

— Partiets historie viser at det er i sentrum den politiske suksessen bygges. Det er i sentrum du finner bekymringene, håp og drømmer til folk og familier i dette landet, la han til. Og han ga klar beskjed om at han ikke vil la seg dytte eller presse til forhastede standpunkter bare for å imøtegå påstanden om at han er «bare stil og ikke innhold».

Mange kritiske toryer merket seg likevel at han lovet å «snakke mer detaljert om de viktige spørsmålene nasjonen står overfor og hva vårt svar er» på landsmøtets siste dag, onsdag.

- Ja til privatisering

Da blir det spennende å se om han har lyttet til The Economist, som i sin lederartikkel denne uken gir tre klare råd til Cameron. Han får støtte til at å kreve skattelettelser nå er urealistisk. Men, skriver bladet, et konservativt parti som er tilfreds med at offentlig forbruk tar 42 prosent av BNP, gjør ikke jobben sin. Det langsiktige målet bør derfor være at staten forstyrrer folks liv mindre og tar mindre av lønningsposen.

Et eksempel som nevnes er privatisering av offentlige tjenester. Tony Blair har begynt med det, men siden etterfølgeren Gordon Brown er mer skeptisk, bør Cameron gjøre dette til sitt varemerke.

- Bør modernisere partiet

For det andre må han ifølge The Economist følge opp sine intensjoner om å modernisere partiet, som tradisjonelt har liknet en klubb av gamle, hvite menn. Det krever organisatoriske endringer, og at Cameron strammer grepet om hvem som blir valgt som parlamentskandidater.

Det tredje rådet er at han bør engasjere seg mer i utenrikspolitikken og slik fremstå mer som en statsmann. I stedet for å trekke seg ut fra det sentrum-høyredominerte European People's Party i Brussel, bør han utnytte den muligheten til innflytelse i Europa som den største politiske gruppen gir.

I utakt med velgerne

Problemet for Cameron er å få partiet med seg. Ifølge en måling utført av avisen The Independent er bare 15 prosent av Tory-velgerne enig i å dempe vekten på spørsmål som skattelettelser, kriminalitet, Europa-skepsis og innvandring.

Tvert imot mener omtrent halvparten at dette demotiverer tradisjonelle velgere. Hele 63 prosent ønsker at partiet foran neste valg presenterer klare forpliktelser om å kutte i skattene.

Svært få er også enig i forslagene om å få flere kvinner og folk fra etniske minoriteter på sikre plasser ved neste valg. Partikontoret har presentert en A-liste med potensielle kandidater som skal ivareta slike hensyn. Bare seks prosent av de spurte i Intedependents måling tror at dette er de mest talentfulle kandidatene.

SENTRUMSORIENTERT: De konservatives leder David Cameron sliter med å få velgerne med seg på sin sentrumspolitikk. Skeptiske toryer venter i spenning på hvilke løfter han vil gi i sin avslutningstale onsdag.
TOBY MELVILLE