Det er finansavisen Business Daily som skriver dette torsdag. Avisen skriver videre at Mugabe nå vurderer om han skal delta i et omvalg som angivelig er nødvendig fordi opposisjonsleder Morgan Tsvangirai ikke har fått et klart flertall.

Valgmyndighetene i Zimbabwe har innrømmet at Mugabe har mistet flertallet i nasjonalforsamlingen.

— Forlater ikke Zimbabwe

Zimbabwes mangeårige diktator Robert Mugabe har ingen planer om å forlate landet, selv om han for første gang siden frigjøringen har mistet kontrollen over nasjonalforsamlingen.

Offisielle resultater viser at regjeringspartiet ZANU-PF mistet sitt flertall til opposisjonspartiet MDC under lørdagens valg.

Til tross for nederlaget har Mugabe ingen planer om å forlate Zimbabwe, forsikrer Zimbabwes FN-ambassadør.

— Robert Mugabe er en zimbabwer. Han er født og oppvokst i Zimbabwe, og han har levd sitt liv for å arbeide for Zimbabwe. Hvorfor skulle han da velge et annet land, spør ambassadør Boniface Chidyausiku.

Resultatet fra presidentvalget lar fortsatt vente på seg, men opposisjonen hevder at deres kandidat Morgan Tsvangirai har fått 50,3 prosent av stemmene. Mugabe måtte nøye seg med 43,8 prosent, fastholder de.

Ny omgang?

Skulle dette være tilfelle, må det holdes en ny valgomgang mellom Mugabe og Tsvangirai, ettersom valgloven slår fast at man trenger minst 51 prosent for å avgjøre valget i første omgang.

Mugabe har aldri tidligere under sine 28 år ved makten behøvd å møte noen i en andre valgomgang, og det svirrer derfor av rykter om en mulig forhandlingsløsning som lar ham gå av med en viss grad av verdighet i behold.

TAPEREN: Diktator Robert Mugabe tapte valget, men med knapp margin.
HOWARD BURDITT
VINNEREN: Morgan Tsvangirai, som leder opposisjonspartiet MDC, skal ha vunnet første runde av presidentvalget i Zimbabwe.
MIKE HUTCHINGS