Egypts nyutnevnte visepresident Omar Suleiman leste mandag opp en kunngjøring på statlig TV og sa at han snakket på vegne av president Mubarak.

Ifølge Suleiman er regjeringen villig til å snakke med alle de politiske gruppene i landet om politiske og konstitusjonelle reformer.

Blant temaene som skal diskuteres, er endringer i loven som bestemmer hvem som kan stille til valg, melder Reuters.

— Samtalene skal føre fram til konkrete forslag til lovendringer, og en tidsplan for når de skal tre i kraft, ifølge Suleiman.

Reformer

Omfattende reformer av det politiske systemet i landet har lenge vært et av hovedkravene til opposisjonen, men mange har de siste dagene påpekt at tiden for reform nå ser ut til å være forbi.

Den mest kjente opposisjonsbevegelsen i Egypt, Det muslimske brorskap, oppfordret mandag kveld folket til å fortsette demonstrasjonene helt til Mubarak går av som president. Få tror opposisjonen vil nøye seg med et annet utfall.

Tidligere har imidlertid brorskapet sagt at det vil støtte opposisjonsleder og nobelprisvinner Mohamed ElBaradei i eventuelle forhandlinger med den sittende presidenten.

Hæren

Gruppen har også sagt at de vil framforhandle en samlingsregjering som ikke inkluderer Mubaraks parti NDP, og sier de vil gå i samtaler med landets militære, som har en nøkkelrolle i konflikten.

En talsmann for hæren sa tidligere mandag kveld at den ikke vil bruke makt mot demonstranter som protesterer mot presidenten, noe som tolkes som et hardt tilbakeslag for Mubarak.

Tirsdag er det varslet gigantdemonstrasjoner i både Kairo og Alexandria.