En av de to siktede libaneserne i saken har fortalt dette til tysk politi, sier etterforskningsleder Jörg Ziercke til nyhetsmagasinet Focus lørdag.

Youssef al-Hajdib, som er pågrepet for å ha stått bak det mislykkede terrorangrepet mot to tyske tog i juli, tolket Mohammed-karikaturene som «et angrep på islam av den vestlige verden», sier Ziercke.

Karikaturene sto først på trykk i danske Jyllands-Posten i 2005 og vakte sterke reaksjoner i store deler av den muslimske verden ettersom tegningene ble oppfattet som blasfemiske. En rekke andre aviser har også hatt karikaturene på trykk, også flere tyske aviser.

Etterforskningslederen i det tyske kriminalpolitiet sier videre at drapet på opprørslederen Abu Mussab al-Zarqawi også kan ha vært en av grunnene til at en gruppe menn planla å angripe tyske regionaltog.

Mennene skal ha fortalt tysk politi at de egentlig hadde tenkt å sprenge bombene under fotball-VM i Tyskland, men at de utsatte angrepet fordi de anså det som for risikabelt.

Det mislykkede terrorangrepet var rettet mot to regionaltog som skulle til henholdsvis Koblenz og Hamm i Tyskland. På grunn av en teknisk svikt ble ikke koffertbombene utløst, og Tyskland slapp dermed trolig unna det som kunne blitt det verste terrorangrepet i landet i nyere tid.