Arrangørene sa at opptøyene de siste dagene, som har kostet over 105 mennesker livet og skadd hundrevis, var utløst av en kontroversiell artikkel og ikke av selve missekonkurransen.

President Olusegun Obasanjo sa seg enig i dette, og Nigerias sikkerhetspoliti sa fredag at de hadde arrestert både reporteren som skrev artikkelen og redaktøren av avisen This Day som trykket den.

Også i hovedstaden

Nigerianske muslimer satte i gang opptøyer i hovedstaden Abuja etter fredagsbønnen i den nasjonale moskeen.

Folk stormet gjennom gatene i nærheten av moskeen og flere biler ble satt i brann, opplyste vitner. Moskeen ligger nær hotellet der kandidatene til Miss World-konkurransen bor.

Opptøyene kom dagen etter at over 100 mistet livet i opptøyer mot Miss World-konkurransen i nabobyen Kaduna.

Minst 105 drept

Minst 105 mennesker er drept og over 500 skadd i opptøyer og sammenstøt mellom muslimer og kristne nord i Nigeria, meldte landets Røde Kors fredag. Myndighetene har innført 24 timers portforbud.

Uroen fortsatte likevel fredag, og journalister fra nyhetsbyrået Reuters rapporterte at de hadde sett minst 13 drepte i byen Kadunas gater som øyenvitner sa var drept fredag.

Rasende demonstranter brente torsdag ned butikker, et kjøpesenter og kirker rundt om i Kaduna og sperret gater med brennende bildekk. Opptøyene i byen i det nordlige Nigeria begynte i protest mot den "hedenske" Miss World-konkurransen som arrangeres i landets hovedstad Abuja.

Alle skoler, forretninger og offentlige kontorer er stengt.

Avisartikkel

Opptøyene ble utløst av en artikkel i den lokale avisa This Day forrige helg som nevnte profeten Muhammed i sammenheng med Miss World-konkurransen. Illsinte muslimske ungdommer satte onsdag fyr på lokalene til avisen, der artikkelen — som de mener er blasfemisk - sto på trykk. Lokalene brant ned til grunnen.

Kaduna var i år 2000 åsted for blodige sammenstøt mellom kristne og muslimer som kostet over 2000 mennesker livet. Som by er Kaduna religiøst blandet, men et flertall er muslimer, og de lokale myndighetene har innført sharia-lovgivning.

(NTB)