Arbeiderne hadde akkurat avsluttet skiftet sitt ved to fabrikker i byen Taji og var på vei hjem i busser da de ble angrepet av minst 50 væpnede menn, opplyser en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP. Han fremholder at over 100 personer ble bortført.

– Opprørerne tok kontroll over bussene og kjørte arbeiderne til et ukjent sted, sier kilden, som vil være anonym. I en av bussene skal arbeiderne ha overmannet opprørerne. De kjørte deretter til Bagdad, som ligger 30 kilometer lenger sør, for å varsle om hva som var skjedd.

De kidnappede arbeiderne var ansatt av landets industridepartement, som eier de to fabrikkene. Under regimet til Saddam Hussein ble fabrikkene brukt til militære formål, og begge fikk besøk av FNs våpeninspektører som undersøkte påstander om at Irak produserte masseødeleggelsesvåpen.

I Taji ligger også en av Saddams tidligere militærbaser, som nå er okkupert av amerikanske soldater.

Det har foreløpig kommet få detaljer om onsdagens omfattende kidnapping, som har likhetstrekk med en episode i Bagdad for drøyt to uker siden. Da ble 50 mennesker som arbeidet for et busselskap, kidnappet i sentrum av hovedstaden. Gjerningsmennene var kledd i uniformer fra innenriksdepartementet, og kidnappingen skjedde midt på lyse dagen. Kun 17 av de 50 er siden satt fri.