– De ble kidnappet, ganske enkelt. De ble tatt med til en leilighet, der de ble låst inne, sier moren til brødrene.

Hun begynner å gråte mens hun forteller historien om hvordan to av hennes sønner skal ha blitt misbrukt av en norsk politimann (42).

– Så broren bli misbrukt

Den yngste av brødrene skal bare ha vært 9 eller 10 år gammel da nordmannen skal ha forgrepet seg på ham. Storebroren skal ha vært 14.

Brødrene skal ha lekt ute i gaten i et vanlig middelklasse-nabolag i Constanta i Romania, da en eldre ungdom fra området spurte om de ville være med til kameraten hans.

I avhør har den nå 13 år gamle gutten forklart at han og storebroren ble tatt med i taxi til en leilighet.

Der skal både ungdommen som lokket dem med seg og nordmannen ha truet brødrene med vold.

«Hvis dere sier noe, dør dere», skal ungdommen ha truet, før han etterlot brødrene alene sammen med den overgrepssiktede politimannen.

Mens mannen forgrep seg på den ene, måtte den andre se på, har gutten forklart i avhør. Etterpå skal nordmannen ha misbrukt også den andre.

Skal ha filmet overgrep

Etter de angivelige overgrepene skal han ha gitt penger til begge guttene.

Uten at guttene var klar over det, skal overgrepene ha blitt filmet, mener rumensk politi.

Under avhøret ble den yngste broren spurt om han kunne identifisere gjerningsmannen på bilder.

– Hans reaksjon var at han ble fylt av skrekk, men han kunne identifisere nordmannen, sier pressetalskvinne Roxana Oneta ved barnevernet i Constanta.

I avhør skal gutten også ha identifisert den eldre ungdommen som rekrutterte dem til de angivelige overgrepene, som skal ha skjedd for fire år siden.

Brødrene skal begge ha vært redde for represalier fra ham, og fortalte ikke noen om hva de hadde opplevd før politiet tok kontakt i midten av mars i år.

– Truet med å slå i hjel

– Jeg spurte guttene mine hvorfor de ikke hadde sagt noe før. Han som lokket dem med seg hadde truet med å slå dem i hjel, forklarte de. De var redde, sier moren.

BT møter henne og den yngste av brødrene ved et offentlig kontor i Constanta.

– Barna mine er traumatiserte. De er blitt redde igjen, de hadde jo forsøkt å glemme det som skjedde, sier moren.

Gutten hennes er liten og spinkel, og åpenbart nervøs. Han venter på å få komme inn til etterforskerne, som vil ta et bilde av ham.

– Han begynte å gråte da han fikk vite at han skulle hit igjen, sier moren, som var med da sønnen ble avhørt i midten av mars.

Moren er rasende på ungdommen som skal ha lokket barna hennes med seg, og på nordmannen som skal ha misbrukt guttene med tvang og trusler.

– De vet ikke hva det betyr å ha barn. Deres handlinger viser at de ikke skjønner hva det betyr å oppfostre et barn, sier moren.

– Må Gud straffe dem

Siden den yngste av de to brødrene er mindreårig, er barnevernet koblet inn i saken. De tilbyr nå gutten samtaler med psykolog, og resten av familien er også lovet hjelp til å takle situasjonen.

– Vi er anstendige mennesker. Jeg har sendt barna mine på skole, dette er ikke gatebarn. Jeg har gjort alt jeg kan for mine barn, sier moren oppbrakt.

Hun mener hun ikke kunne gjort noe mer for å beskytte guttene sine.

– Jeg tar vare på barna mine, de får ikke løpe rundt i byen alene. Men de var rett utenfor huset vårt og lekte da dette skjedde, sier moren.

Nå håper hun overgriperne blir straffet.

– Måtte Gud straffe dem. Loven og Gud.

KREVER STRAFF: Denne gutten var bare 9 eller 10 år gammel da han og hans eldre bror skal ha misbrukt av en norsk politimann. – Han som har gjort dette må bli straffet. Han fortjener å bli satt inn på livstid, sier moren.
Eirik Brekke
FRIHETSBERØVELSE: Bistandsadvokat Steilan Nurciu mener både nordmannen og mellommannen som skal ha lokket barna med til leiligheten bør straffes for frihetsberøvelse. – Barna ble låst inne, sier Nurciu.
Eirik Brekke