— Hun er selvsagt oppskaket over det faktum at hennes sønn befinner seg i vanskeligheter, sa Thatchers talsmann torsdag.

— Men hun er veldig trygg på rettssystemet i Sør-Afrika og sikker på at han vil bli funnet uskyldig til slutt, sa han.

Margaret Thatchers sønn Mark ble onsdag pågrepet og siktet for innblanding i planer om å styrte regjeringen i det oljerike Ekvatorial-Guinea. Ifølge siktelsen skal den 51 år gamle millionæren ha organisert leiesoldat-virksomhet, noe som er forbudt i Sør-Afrika.

I svart dress møtte Mark Thatcher for dommeren i Cape Town, der siktelsen ble lest opp. Deretter fikk han gå, mot garanti for en klekkelig kausjon. Han har daglig meldeplikt og skal møte i retten igjen 25. november.

Arrestasjonen skjedde bare få timer før den britiske utenriksministeren Jack Straw var ventet på offisielt besøk til Sør-Afrika. Straw skal drøfte en styrking av forbindelsene mellom Sør-Afrika og Storbritannia.

Det er ikke første gang statsministersønnen skaper oppstyr. I 1982 forsvant han under et billøp i Sahara. Han dukket opp igjen, men før han kom til rette, hadde «jernkvinnen» Margaret Thatcher brutt sammen og grått for åpent kamera.

<b>- USKYLDIG:</b> Britenes "jernkvinne" Maggie Thatcher tror på sin sønn.
Scanpix