— Jeg tror ikke at han utførte de grusomme gjerningene de sier han gjorde, sier hun i et intervjuet som er gjort av den saudiarabiske journalisten Khalid Batarfi, en nær venn av bin Ladens familie.

Moren, Alia Ghanem, er Osama bin Ladens fars fjerde kone.

I intervjuet sier Ghanem at hun er sikker på at videoen som nylig ble frigitt i Washington, der Osama bin Laden sitter og skryter av terroristangrepene 11. september, må være manipulert.

— Osama er en altfor god muslim og et altfor godt menneske til å kunne si eller gjøre det som videoen påstår at han har sagt og gjort, sier hun.

Hun sier at hun ber til Allah om at sønnen skal få leve inntil "sannheten er avdekket og de rette forbryterne er tatt".

"God sønn"

Osama bin Ladens mor sier også at det ikke er sant at hun har avskrevet ham som sønn.

Tvert imot, Osama bin Laden har "alltid vært en god sønn for henne", sier hun.

I intervjuer uttrykker hun også skuffelse over måten vestlige medier har taklet historien om sønnen på.

Blant annet benekter hun historien om at Osama bin laden skal ha ringt henne noen dager før terrorangrepene for å si at han ikke kunne ringe henne mer.

Palestina

Etter at sønnen fant ut amerikansk etterretning overvåket samtalene hans, har Osama bin Laden ikke ringt henne på seks år, sier Alia Ghanem.

På spørsmål om hvorfor sønnen hater vesten, svarer moren at bin Laden har følt at vesten har støttet alle fiendene til islamske og muslimske nasjoner, som Palestina, Kashmir, Tsjetsjenia, Filippinene, Bosnia og Irak.

Ifølge moren var bin Laden som gutt "sjenert, veldig hensynsfull og elsket og respektert av både klassekamerater og naboer".

Moren sier at bin Laden ble politisk engasjert tidlig i tenårene.

— Han var frustrert over situasjonen i Palestina spesielt, og for arabere og muslimer generelt. Samtidig spilte han fotball, dro på utflukter, red hester og hadde omgang med venner, sier moren.

- GOD MUSLIM: Osama bin Ladens mor er overbevisst om at sønnen ikke hadde noe med New York-terroren å gjøre.