Munken, som er i midten av 20-årene, sier han og 79 andre munker ble sendt tilbake til klosteret deres i Rangoon kort tid etter midnatt.

De resterende 16 av i alt 96 munker som ble arrestert i klosteret, i tillegg til flere hundre som ble arrestert i lignende raid i minst 15 andre klostre i Rangoon, er ventet å bli løslatt snart, sier munken.

Munken forteller at de arresterte ble holdt fanget på ett av regjeringens tidligere tekniske institutter i Rangoons nordlige Insein-distrikt. Han sier også at de ble utsatt for verbal, men ikke fysisk, mishandling under avhør, og at de fikk to måltider om dagen.

De løslatte kvinnene, som antas å være buddhistiske nonner på grunn av at de har barberte hoder, ble flyttet fra det tekniske instituttet i Insein til veddeløpsbanen Kyaikkasan søndag, før de ble løslatt onsdag morgen.

To-tre av kvinnene skal ha hatt på seg kjoler som var gjennomvåte av blod, ifølge en slektning av en tjenestemann som har vært involvert i løslatelsen. Noen av kvinnene skal ha vært i 70-årene.