Stortingspresidenten var en av dem som fikk samtale med den russiske presidenten og krakteriserte gjesten som "en solid leder".

Kortesjen med den russiske presidenten ankom Slottsplassen klokken 11.32, og ble tatt imot av kong Harald, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit.

Gardemusikken spilte både den norske og den russiske nasjonalsangen, før de to statsoverhodene inspiserte et ulastelig antrukket 5. gardekompani.

Medvedev virket strålende fornøyd der han gikk over Slottsplassen, med et smil om munnen og skuldrene senket. Han lo godt da han håndhilste på henrykte skolebarn som viftet ivrig med norske og russiske flagg.

Etter seremonien på slottsplassen trakk følget inn i Slottet, for kongelig audiens i Fugleværelset og gaveoverrekkelser i Den hvite salong.

Klokken 12.15 rullet rullet Medvedevs limousin ned til Stortinget, der stortingspresident Dag Terje Andersen viste ham rundt og ga en kort innføring i norsk parlamentarisme.

— Medvedev fremstår som en solid leder, som tar utfordringene Russland står overfor på alvor. Han nevnte blant annet demokratiseringen i landet, en prosess han sier han ikke er ferdig med, forteller stortingspresident Andersen om møtet.

Politiet godt forberedt

Sikkerhetsopplegget rundt Medvedev er langt mindre omfattende enn da USAs president Barack Obama var i Norge. Men politiet opplyser at de er godt forberedt.

Flere organisasjoner har varslet demonstrasjoner i forbindelse med besøket, Bellona, Amnesty og tsjetsjenere i Norge.

Et meget stort oppbud av gardister står fortsatt stramt på geledd på Slottsplassen, og Gardemusikken spiller.

På Slottsplassen ventet flere medlemmer av regjeringen, og stortingspresident Dag Terje Andersen var også på plass.

GAVER: Kongen og presidenten utvekslet gaver på Slottet.
�serud, Lise