Tidligere Bush-rådgiver Karl Rove mener republikanernes presidentkandidat John McCain går for langt i angrepene på sin demokratiske rival Barack Obama.

Rove, som tidligere har kritisert Obama for det samme, anklager i et intervju med Fox News McCain for å fare med usannheter i fjernsynsannonser.

Rove var en svært sentral strateg både da president George W. Bushs ble valgt til president i 2000 og gjenvalgt fire år senere, og ble selv kritisert for bruk av skitne triks for å sverte motstandere.

Nå anklager Rove republikanernes presidentkandidat for å tillegge Obama uriktige standpunkter og meninger.

Obamas medarbeidere fryder seg over uttalelsen fra Rove og hevder at den sier alt om hvilken kampanje McCain fører.

– Dersom noen fortsatt undrer på om John McCain fører den mest snuskete og uærlige valgkampen i historien, så har Karl Rove, mannen som holdt den forrige rekorden, i dag sagt at McCains annonser har gått for langt, sier en talsmann for Obamas valgkampsekretariat.

Rove råder begge de to kandidatene til å være mer forsiktige i sine angrep på hverandre.

– De behøver ikke å angripe hverandre på denne måten, de har begge legitime poenger å komme med, sier Rove.

– Det bør være en voksen som sier: Trenger vi virkelig å gå så langt i denne annonsen. Kan vi ikke få fram vårt poeng, og vil vi ikke få større stilslutning og frata opposisjonen en mulighet til angrep dersom vi utelater det siste, lille klypet i annonsen, sier han.

_ Hva synes du om nivaået i den amerikanske valgkampen?_*

SHANNON STAPLETON
REUTERS