Schwarzenegger, tidligere actionskuespiller og kroppsbygger, er guvernør i California, USAs mest folkerike delstat.

Fredag ga han drahjelp til partifellen John McCain under et valgmøte i Columbus i delstaten Ohio.

Ohio er en såkalt vippestat og en delstat de fleste eksperter mener John McCain må vinne om han skal ha en sjanse til å bli president.

Kroppsharselas

Det var først og fremst Obamas hengslete fremtoning Schwarzenegger var opptatt av da han gikk på podiet for å tale til de mange tusen frammøtte.

– Hvert år i mars organiserer jeg Arnold Classic her i Ohio. Det dreier seg om å bygge kroppen. Herved inviterer jeg Barack Obama. Han burde gjøre noe med de tynne beina sine, sa mannen som tidligere har vunnet tittelen Mr. Universe.

Han stanset imidlertid ikke der.

– Etterpå skal vi få ham til å trene bicepsene sine slik at han får litt mer kjøtt på de skranglete armene. Senator McCain er derimot en klippe, fortsatte Schwarzenegger.

– McCain en actionhelt

California-guvernøren beskyldte også den demokratiske presidentkandidaten for å fremme en sosialistisk skattepolitikk.

– Jeg forlot Europa fordi sosialismen har ødelagt alle muligheter der, sa actionhelten fra blant annet Terminator-filmene.

Om Republikanernes presidentkandidat hadde han følgende å si:

– Jeg er kun en actionhelt på film. McCain er derimot en actionhelt i det virkelige liv, sa Schwarzenegger.

Halloween-spøk fra Obama

Barack Obama fortsatte på sin side strategien som går ut på å sette McCain i samme bås som president George W. Bush.

– Døtrene mine har alltid problemer med å bestemme seg for hvem de skal kle seg ut som til Halloween. John McCain har ikke det problemet, han kler seg ut som George W. Bush hvert år, sa Obama da han talte til mer enn 40.000 frammøtte i delstaten Indiana.

Demokraten opplyste i et intervju med TV-kanalen CNN at helsesystemet står foran store omveltninger, skulle han vinne tirsdagens presidentvalg. Obama gjorde det også klart at han vil intensivere jakten på Osama bin Laden.

– Vi kommer til å drepe ham eller ta ham til fange. Deretter skal vi stille ham for retten og dømme ham til døden, sa Obama.

Han uttrykte også ønske om å forhandle med moderate elementer i Taliban-bevegelsen.

Hvem vil du ha som amerikansk president? Si din mening!

BRIAN SNYDER