Omfattende sivile tap i krigføringen mellom Taliban-opprørere og de utenlandske styrkene vekker sinne og frustrasjon i det krigsherjede landet.

– Vi klandrer både Taliban og myndighetene for dette, sier Mohammad Sarwar i Kunduz.

Kjøretøyene, som var lastet med drivstoff, ble rammet i luftangrepet som fant sted i den nordlige Kunduz-provinsen.

Taliban-opprørere hadde kapret de to tankbilene på vei fra Tadsjikistan, og NATO-styrkene bekrefter at alliansen gjennomførte luftangrep mot dem.

Ifølge den tyske hæren ble 56 opprørere og ingen sivile drept, men NATO sier alliansen undersøker meldingene om sivile tap.

– Angrepet var rettet mot opprørere. Det er dem vi tror ble drept. Men vi undersøker det absolutt, sier talsperson Christine Sidenstricker i ISAF-styrken.

En talsperson for provinsmyndighetene i Kudunz sier rundt 90 personer ble drept i angrepet og at de fleste av dem var opprørere.

– Noen av ofrene var sivile, deriblant noen barn som hadde kommet for å få gratis drivstoff, sier talsperson Mahbubullah Sayedi.

Tappet diesel

Mange sivile skal ha samlet seg for å tappe drivstoff fra tankbilene da en av dem kjørte seg fast.

– De (Taliban) sa til landsbyboerne at de kunne komme og ta diesel. Landsbyboerne løp til tankbilen med det de hadde av beholdere, slik som vannbøtter og kokekar, forteller Mohammad Daud (32).

– Det var mellom 10 og 15 talibanere oppå bilen. Det var da de ble bombet. Alle rundt bilen ble drept. Hender, bein og kroppsdeler lå spredt over alt. De som var et stykke fra tankbilen, ble alvorlig brent.

Alvorlige skader

Sårede med omfattende brannskader ble kjørt til sykehus i Kunduz, som ligger langs forsyningsruten til de om lag 100.000 internasjonale soldatene i Afghanistan.