McClellan sier han ble lurt til å gi feil opplysninger om lekkasjesaken til en tidligere CIA-agent.

I en bok som han utgir til våren sier McClellan at han overfor pressen frikjente Karl Rove og Scooter Libby i saken etter at Bush ba ham om hjelp til å gjenopprette troverdigheten da det ikke ble funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak.

«Det var et problem. Det var ikke sant. Og jeg hadde uten å vite det formidlet falsk informasjon. Og dem av de høyeste lederne i administrasjonen hadde fått meg til å gjøre det: Rove, Libby, visepresidenten, presidentens stabssjef og presidenten selv,» skriver McClellan i et utdrag av boka som ble lagt fram tirsdag.

McClellan var pressetalsmann for Det hvite hus fra 2003 til 2006. Boka hans, «Inside the Bush White House and What’s Wrong with Washington» kommer ut i april.

Den nåværende pressetalskvinnen for Det hvite hus, Dana Perino, kommenterer at presidenten aldri har bedt noen om å videreformidle falsk informasjon.

Saken dreier seg om at identiteten til CIA-agenten Valerie Plame ble lekket til pressen som hevn for at hennes mann, ambassadør Joe Wilson, avslørte at påstandene om at Irak hadde forsøkt å skaffe seg uran til atomvåpen, var feil. Bush satte fram som påstandene som et argument for å gå til krig mot Irak.

Libby, som var visepresident Dick Cheneys stabssjef, ble dømt til fengsel for løgn og for å ha hindret etterforskning av saken.