— Da vi kom om bord i flyet fikk vi vite at det var mulig å få mat, men bare om vi kjøpte den, og bare om vi kunne betale med eurosedler, forteller Kari Lossius til adressa.no.

De fikk ikke noe gehør for at de hadde ventet svært lenge på flyet uten å få noe tilbud om mat. Første da noen av passasjerene reagerte svært kraftig på at de måtte betale, fikk de tilbud om gratis mat. Det var heller ikke nok mat til alle passasjerene.

Hun er en av mellom 150 og 200 nordmenn som måtte vente i over 20 timer på å komme seg hjem fra Italia-ferien. Norwegians rute fra Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport, like utenfor Roma, til Gardermoen skulle ha forlatt den italienske rullebanen klokken 18.25 lørdag kveld.

Først like etter klokka 16 søndag landet flyet på rullebanen på Oslo lufthavn Gardermoen.

Som en vanlig flight

Lossius sier at personalet om bord i flyet prøvde å late som turen hjem fra Roma var en vanlig flight, og at det ikke ble gitt noen info til passasjerene etter den lange ventetiden.

— Dette selv om de visste godt hvor mye problemer det hadde vært. Personalet var de samme som hadde kommet ned med flyet. Vi ble bedt om å kontakte Norwegian sentralt om vi hadde klager, sier Lossius.

Katastrofal

På flyplassen i Roma fikk ikke passasjerene noe informasjon fra Norwegian i løpet av den lange ventetiden. Norwegian har en handlingagent for avgangene sione fra Roma, men ikke noe eget bakkemannskap på flyplassen.

— Kvaliteten til et flyselskap vises gjennom kvaliteten på servicen når det går skikkelig galt, sier Lossisus.

Hun legger vekt på at forsinkelsen ikke hadde vært noe stort problem dersom informasjonen fra Norwegian hadde vært god. Hun betegner mangelen på informasjon som katastrofal.

— De eneste vi kom gjennom til i Norwegian var unge gutter som bare presenterte seg med fornavn. De hadde ingen informasjon, og nektet å gi oss navn på sine overordnede, sier Lossius.

Boarding

Passasjerene fikk ikke noen informasjon om når flyet skulle gå. Først da de så at det sto boarding ved gaten forsto de at den slitsomme ventetiden var over.

— Det hadde kostet Norwegian så lite å bedre informasjonen sin. Hva om de hadde kontaktet en av passasjerene og bedt vedkommende være kontaktperson for selskapet. Norwegian sitter med telefonummerne til oss alle sammen, sier Lossius.

Heller ikke da flyet ankom Gardermoen ble passasjerene møtt med noe informasjon fra Norwegian.

Ikke noe å spise

  • Jeg og flere med meg har måttet ombooke fly videre. Jeg vet ikke hvem som skal betale det ombookingsgebyret, sier Lossius, som skal reise videre med SAS.

Passasjerene fikk først tilbudt et stykke pizza hver etter at de selv hadde spurt etter mat lørdag kveld. Ved halv to-tiden natt til søndag ble passasjerene innkvartert på hotell. Etter at de kom tilbake til flyplassen søndag har de ikke fått noe å spise.

adressa.no har ikke klart å komme i kontakt med kommunikasjonsavdelingen til Norwegian. De har ikke svart på gjentatte henvendelser søndag.