Abramoff fikk vanligvis sine honorarer overført til et selskap i Maryland, som nå blir etterforsket av føderale myndigheter, skriver The New York Times. I løpet av 2003 mottok firmaet flere millioner dollar, skriver New York-avisen.

Gabons president Omar Bongo møtte president Bush i Det hvite hus i mai 2004, ti måneder etter at Abramoff tilbød seg å arrangere et møte. Men ifølge avisen er det ikke bevist at den omstridte lobbyisten deltok aktivt med å arrangere møtet etter mottok millioner av kroner fra Bongo.

Tjenestemenn i Det hvite hus sier møtet med presidenten i Gabon, som med jevne mellomrom blir kritisert av USA, var et rutinemøte og at de ikke har kjennskap til at Abramoff var involvert.

Millioner av dollar skal ha blitt betalt til lobbyistfirmaet som nå blir etterforsket. Ifølge tidligere ansatte ble firmaet kontrollert av Jack Abramoff, som tidligere var en av Washingtons mest innflytelsesrike lobbyister.

Abramoff pleide omgang med flere internasjonale størrelser og han var i mange år fast lobbyist i Washington for Zaïres (nå Kongos) president Mobutu Sese Seko.