Mens president Barack Obama fortalte verden den offisielle versjonen av hva som skjedde da Osama bin Laden ble funnet og drept søndag, fikk en helt vanlig mann i Abbottabad i går nyss om aksjonen uten å ane hva som var på ferde.

En intetandende innbygger i Abbottabad twitret i går kveld om aksjonen som viste seg å være aksjonen der bin Laden ble drept.

IT-konsulent Sohaib Akhtar var på ferie i byen, for å få litt fri fra storbyen Lahore og fordi han ønsket å oppholde seg et trygt sted, skriver The Hindu.

Tre historiske tweets

Klokken 01 i går, pakistansk tid, oppdaget Akhtar at noe uvanlig var i ferd med å skje utenfor vinduet hans.

— Helikopter svever over Abbottabad klokken 01 (er en sjelden hendelse), twitret Akhtar - åtte timer før president Obama varslet verden om angrepet på bin Laden.

— Gå bort, helikopter - før jeg henter ut min gigantiske fluesmekker, fortsatte Akhtar.

— Et svært vindu-ristende smell her i Abbottabad. Jeg håper det ikke er begynnelsen på noe fælt, var hans tredje tweet om verdensbegivenheten.

Oversvømmes av interesse

Helt frem til president Obamas TV-sendte tale raste spekulasjonene på internett. Politico har samlet kronologien i hvordan verdensnyheten ble omtalt på Twitter før hendelsen ble offisielt bekreftet.

Etter at historien om Akhtars twitring har nådd internasjonale medier har strømmen av twitrere som vil følge ham eksplodert. Akhtar beklager i dag på sin konto at han ikke har mulighet til å svare alle journalister som kontakter han, fordi innboksen hans er full.

— Uh oh, nå er jeg han fyren som liveblogget Osama-angrepet uten å vite det, twitret han for fem timer siden.

_SCC-AIPub_B-l_pet_1475150a.jpg
FAKSIMILE FRA TWITTER-FEEDEN