USAs president George W. Bush oppfordrer nå amerikanere til å gi penger etter forrige ukes terrorangrep.

På en pressekonferanse nøyaktig én uke etter angrepene i New York og Washington, erklærte Bush at USAs borgere hadde ført an i den første fasen av kampen mot terrorisme med sin barmhjertighet og sjenerøsitet.

— De har styrket fronten her hjemme, sa han.

Stoppet opp

I dag stoppet millionbyen New York opp, for å minnes de mange tusen som mistet livet i terrorangrepene for en uke siden.

— Vi har lite håp om å finne flere i live. Vi blir nødt til å forberede folk på at det er realiteten, sier Giuliani til nyhetsbyrået AP.

Tirsdag morgen var 218 personer bekreftet omkommet, og ytterligere 5422 personer er fortsatt savnet. Kun fem personer er blitt funnet i live, den siste forrige onsdag.

To minutter stillhet

Klokken 08.48 i dag (14.48 norsk tid) stoppet New York opp i to minutter. På nøyaktig det klokkeslettet for en uke siden krasjet det første passasjerflyet inn i nordtårnet på World Trade Center.

Ved ruinene av tvillingtårnene, området amerikanerne nå bare referer til som "Ground Zero", fortsetter brannmenn å jobbe på skift døgnet rundt. Flere av de involverte i redningsarbeidet har ikke gitt opp alt håp. Mirakler har skjedd tidligere.

LITE HÅP: Det er lite håp om å finne overlevende, mener New Yorks borgermester, Rudolph Giuliani.
Foto: REUTERS