følge uttalelser fra en kilde som skal stå nær etterforskningen av flytragedien i Atlanterhavet, peker undersøkelser til nå i retning av at flyet har gått i oppløsning i luften — kanskje så høyt oppe som i 10.000 meters høyde.

Kilden sier til den renommerte franske avisen Le Figaros nettutgave at spredningen av vrakdeler over et så stort område peker i retning av at flyet gikk i oppløsning høyt oppe.

Lockerbie-saken

  • Man kan observere fragmenter fra flyet over en 300 kilometer lang strekning, sier kilden, som skal være ekspert på ulykker.

Vedkommende trekker paraleller til Lockerbie-saken fra 1988. Les også:

  • Skulle vært siste jobbreisen

21. desember 1988 styrtet et Pan AM-fly i Skottland, etter en terroraksjon.

— Spredning av vrakgods over flere hundre kilometer var noe vi så i tilfellet med 747-maskinen ved Lockerbie, sier kilden til Le Figaro.

FLYTRAGEDIE: 270 personer ble drept da et Pan Am-fly eksploderte over Lockerbie i Skottland i 1988.
FOTO: REUTERS

Mistet kontakten Rundt klokken 03.30 norsk tid natt til mandag mistet flyvelederne kontakten med det franske flyet, som var på vei fra Rio de Janeiro til Paris med 216 passasjerer, tre piloter og en kabinbesetning på ni. En knapp time senere kommer de siste signalene fra flyet, en serie automatisk utsendte varsler om at flere elektriske systemer har brutt sammen.I alt ble det sendt cirka 10-12 feilmeldinger i løpet av fire minutter. Meldingene går direkte til flyselskapets vedlikeholdsprogram, og det skal blant annet ha blitt rapportert om trykkfall i kabinen og elektriske feil.

Tirsdag fant brasilianske jagerfly flere vrakrester i havet, og den største delen til nå skal være syv meter i diameter.

— Med forbehold om mer utfyllende informasjon senere, peker dette i retning av at en eksplosjon har rammet flyet mens det var i luften, sier le Figaros kilde.

— Dersom dette skulle bli bekreftet, kan en slik oppløsning forklares både ved et spesielt voldsomt værfenomen, et plutselig tap av trykk eller et terrorattentat, mener kilden.

Les også: Leter etter de svarte boksene