• Vi vil ikke la oss skremme. Det går ikke an å bo i London og ikke bruke offentlige transportmidler, sier Charlotte Murrain og Gemma Waring.

De to engelske jentene var i det verdenskjente vokskabinettet Madame Tussauds da kaoset på nytt brøt ut i verdensmetropolen.

— Vi fulgte med på tv etter hvert som dramatikken utspant seg. Det er sjokkerende at noe slikt kan skje bare to uker etter det forrige bombeangrepet. Det første vi gjorde var årige foreldrene og vennene våre og si at vi hadde det bra, forteller de to.

— Etter hvert skjønte vi heldigvis at det ikke var like dramatisk som forrige gang.

— Er dere redde?

— Det går ikke an å leve i denne byen hvis man skal være redd. Jeg vil ikke la meg stoppe, og bruker fortsatt undergrunnen. Men jeg er blitt mer forsiktig og oppmerksom, sier Waring.

— Hvorfor tror dere London blir rammet nå?

— Forrige gang var det åpenbart at det hadde sammenheng med G8-møtet. I dag virker det som terroristene vil markere at det er to uker siden. De vil bevise at de kan gjøre det igjen. Det ser ut til at de vil forsøke å kopiere den forrige terroraksjonen, men denne gangen har de rammet mindre stasjoner. De vil vel at ingen skal føle seg trygge, sier Murrain.

Nå frykter de at terroristene vil slå til med et enda mer nådeløst angrep.

— Jeg venter på noe enda større. Hvis man sammenlikner med angrepene i New York og Madrid, så er det som har skjedd i London ganske mye mindre. Det er tydelig at terroristene er villige til å gjøre hva som helst, sier Waring.

I ettermiddag har horder av politifolk patruljert gatene i det sentrale London, og alle merker at sikkerhetstiltakene er betydelig skjerpet.

— Man må spørre seg hvor lenge man kan leve under «rød alarm». Vi må bare stole på at politiet tar de skyldige. Vi stoler på etterforskerne. Vi er stolte over hvordan London har taklet dette, sier jentene.

Rickshaw-sjåfør Mac Podkrizhnik merket betydelig nedgang i turisttrafikken etter angrepene for to uker siden. Han tror likevel livet vil vende tilbake til det normale ganske snart.

— Etter de første dagene begynte folk å komme tilbake. Så skjedde dette. Men jeg føler meg trygg i London. Det bor femten millioner mennesker her, og det er små sjanser for å bli rammet av terror.