De hvitkledde demonstrantene fra den militante Islamsk forsvarsfront (FPI) knuste lamper og kastet stoler i resepsjonen i Menara Rajawali-bygningen i Jakarta.

I sinne over Muhammed-karikaturene, kastet demonstrantene også råtne egg og tomater mot det danske ambassadeskiltet i lobbyen.

— La oss slakte den danske ambassadøren, ropte demonstrantene som krevde en klar og utvetydig unnskyldning for det de oppfatter som en klar krenkelse av sin profet og religion.

— Jihad, la oss erklære hellig krig, ropte demonstrantene.

Sikkerhetsvakter forhindret demonstrantene fra å ta seg opp til 25. etasje der den norske og danske ambassaden holder hus.

Rundt 100 politifolk sto og så på mens FPI-demonstrantene holdt sine appeller med krav til regjeringen i Indonesia om å bryte de diplomatiske forbindelsene med Danmark og utvise den danske ambassadøren.

Demonstrasjonen gikk i oppløsning etter en time.

— Aksjonen var ikke rettet mot den norske ambassaden. Men for sikkerhets skyld nedbemannet vi vår ambassade fredag, sier Norges ambassadør Bjørn Blokhus til NTB.

— Det ble ikke utøvd vold og det oppsto ikke håndgemeng, sier Blokhus som understreker at demonstrasjonen åpenbart var rettet mot danskene.

— Aksjonen var veldig klart rettet mot den danske ambassaden. Det tror jeg har sammenheng med at mediedekningen her nede i all hovedsak har vært rettet mot Muhammed-karikaturene som ble publisert i danske Jyllands-Posten, sier Blokhus.

De få danske ambassadeansatte som var igjen i bygningen da demonstrantene ankom, tok det hele med stor ro og følte seg ikke på noe tidspunkt truet, sier han.

— Vi har ikke fått noen opplysninger som tyder på at det vil bli demonstrasjoner mot den norske ambassaden, sier Blokhus.

Reuters