• La prins Harry være i fred. Han er en bra gutt, sier den skandalerammede britiske prinsens tante, hertuginnen av York ý bedre kjent som Sarah «Fergie» Ferguson.

«Fergie» vet selv godt hvordan det er å være i medienes ubarmhjertige søkelys. Fredag rykket hun ut til forsvar for nevøen, som har møtt en storm av kritikk etter at han dukket opp og ble avbildet i nazikostyme på et karneval.

— Jeg synes noen burde ta ham i forsvar og fortelle at han egentlig er en fin fyr. Og jeg er rette person til å gjøre det, for jeg vet hvordan det er å bli kritisert hele tiden ý det er svært slitsomt og svært ubehagelig, sa hertuginnen til den britiske rikskringkastingen BBC fredag.

En talsmann for Storbritannias kongefamilie avviste fredag krav om at prinsen igjen bør be om unnskyldning for sin opptreden.

— Han kom med en uforbeholden unnskyldning onsdag, straks det ble klart at bildene var støtende, sa talsmannen.

En meningsmåling blant britiske jøder viste fredag at 84 prosent av de spurte mener prins Harry bør sendes til konsentrasjonsleiren Auschwitz for å lære om jødeforfølgelsene og nazismens sanne vesen. Ifølge hoffet i London foreligger det ingen planer om en slik reise.

<b>SKANDALE:</b> Bildene av prins Harry iført et nazikostyme har satt sinnene i kok hos mange.
<b>HOLD OPP!</b>- Jeg synes noen burde ta ham i forsvar og fortelle at han egentlig er en fin fyr, sier prins Harrys tante, hertuginnen av York, Sarah «Fergie» Ferguson.
REUTERS