Natt til søndag skal en 20 år gammel kvinne fra Hordaland ha blitt voldtatt i feriebyen Pineda del Mar, som ligger ca. 60 kilometer nord for Barcelona.

Det skriver den danske avisen Ekstra Bladet, som får opplyst at spansk politi etterforsker saken, og at lokalt politi mistenker at kvinnen ble dopet ned og voldtatt.

Ingen mistenkte

Kvinnen er ifølge avisen tilknyttet den danske reiselederskolen, Service & Co.

— Jeg kan dessverre bekrefte at en av våre elever angivelig er blitt voldtatt, sier administrerende direktør i Service & Co, Christiane Karlsen, til avisen.

Direktøren forteller videre at kvinnen husker svært lite av hendelsen, og at hun har hatt blackout i flere timer. Karlsen kan imidlertid ikke bekrefte den danske avisens opplysninger om at kvinnen skal ha blitt dopet ned.

— Politiet har ingen mistenkte i saken, siden kvinnen har forklart at hun husker svært lite fra den natten. Vi oppfordret henne til å anmelde saken, og fraktet henne til sykehuset for undersøkelser. Vi vet ikke om hun kan ha blitt dopet ned, men dette vil prøvesvarene vise når de er klare, sier Karlsen til BT.

- Får ikke drikke igjen

20-åringen har nå fått forbud mot å drikke alkohol mens hun er elev på kurset. Dette skal hun selv skal ha samtykket i, opplyser direktøren.

— Hun har innrømmet at hun drakk store mengder alkohol den kvelden. Hvis hun skal være hos oss, ser vi helst at hun holder seg unna alkohol. Vi mener et slikt forbud er på sin plass. Det er for å beskytte henne, sier Karlsen.

- Er det ikke en litt spesiell fremgangsmåte overfor en kvinne som frykter at hun kan ha blitt voldtatt?

— Nei, det syns jeg ikke. Hun har selv sagt at hun drakk for mye, og at hun har full forståelse for at vi innfører et slikt forbud. Det mener jeg er en voksen og ansvarlig beskjed å gi, sier Karlsen.

- Hva skjer hvis hun drikker igjen?

— Da vil vi be henne avbryte kurset.

Karlsen understreker at kvinnen, ved å ha vært beruset, ikke på noen måte kan legges til ansvar for det som har skjedd.

— Min personlige holdning er at man aldri har et medansvar dersom man blir utsatt for en voldtekt, sier hun.

- Får profesjonell hjelp

20-åringen skal ifølge Karlsen ha det etter forholdene bra, og har fått tilbud om profesjonell oppfølging gjennom et forsikringsselskap.

Kvinnen var ute sammen med venner kvelden før, og ble sist sett på en bar i sentrum av byen ved 03.30-tiden natt til søndag. Så skal hun ha vært savnet i nærmere ni timer - før hun dukket opp på hotellet hun bor på.

Ifølge Ekstra Bladet er 104 elever akkurat nå igang med det fem uker lange kurset.

Vet du noe om saken? Kontakt oss på 2211, eller skriv e-post