161 oljearbeidere ble søndag evakuert fra boligplattformen Safe Scandinavia, før politiet etter omfattende undersøkelser erklærte at plattformen var trygg. Evakueringen skjedde etter meldinger om en mistenkelig gjenstand om bord.

– En grundig undersøkelse har ikke avdekket noe mistenkelig, og det vurderes nå som trygt for arbeiderne å vende tilbake til sitt normale arbeid, het det i en melding fra Britannia Operator Ltd, som driver gassfeltet der boligplattformen står.

Les også: Bombetrussel mot plattform i Nordsjøen

– Alle involverte i hendelsen er trygge og uskadde, og installasjonen er sikker, het det videre.

23-årig kvinne avhøres

En polititalskvinne sier ingen er arrestert i forbindelse med saken.

Men en 23 år gammel britisk kvinne som jobber på plattformen, skal være involvert. Hun ble holdt igjen på plattformen og britisk politi jobbet søndag kveld med å få henne i land, ifølge BBC.

Ifølge Sky News skal alarmen ha gått da kvinnen slo en bombespøk.

– Det har kommet meldinger om at en kvinne om bord på plattformen utløste alarmen. Men jeg tror ikke jeg kan gi ytterligere opplysninger om dette nå, sa major Barry Nealson fra Royal Air Force.

Ikke terror

Politiet i Grampian i Aberdeen leder etterforskningen av saken og mener hendelsen ikke har noen forbindelse til terrorisme.

– Det var en reaksjon på en mulig situasjon, snarere enn en faktisk situasjon, påpekte en talsmann for Royal Air Force.

Politikilder sier til nyhetsbyrået AFP at hendelsen trolig skyldtes «et svært lite urotilfelle som ble behandlet som noe langt mer alvorlig».

– Noen kom med en kommentar. Noen tok den alvorlig, og så utviklet det seg videre derfra, sier kilden.

Falsk alarm

Oljearbeiderne ble evakuert til naboplattformen Britannia og videre til andre plattformer i nærheten.

– Vi er veldig glade for at dette viser seg å ha vært en falsk alarm, men vi måtte selvfølgelig ta den alvorlig og handle deretter, sier Kathy McGill fra Britannia Operator Ltd.

Om lag 14 helikoptre ble sendt til boligriggen, som ligger i britisk sektor av Nordsjøen, 210 kilometer nordøst for den skotske byen Aberdeen.

Vendte tilbake

Den britiske kystvakten opplyste søndag at planen var å evakuere over 500 oljearbeidere. Ifølge Britannia Operator Ltd ble 161 personer faktisk evakuert, og søndag kveld fikk alle vende tilbake til plattformen.

Safe Scandinavia fungerer som et flytende hotell for oljearbeidere. Boligriggen eies av det norskregistrerte selskapet Prosafe.