Skjærtorsdag kveld skjøt og drepte den 59-åringe drammenseren ifølge vitner og lokalt politi Lars Arne Fjeldsbø (54) i Cha-am i Thailand.

Mannen skal tidligere ha investert rundt 1,5 millioner kroner i et bingoselskap, etter råd fra avdøde Fjeldsbø, opprinnelig fra Bergen. Fjeldsbø hadde regien på forretningene.

Det skal ha vært denne forretningsforbindelsen som utløste en krangel i forkant av drapet, mens de to spilte dart på en restaurant i den thailandske feriebyen.

Pengene borte

Den antatte gjerningsmannen skal nokså nylig ha oppdaget at millionbeløpet var borte.

Regnskapene for 2013 viser at egenkapitalen i bingoselskapet er tapt, med et negativt beløp på rundt 450.000 kroner. Tallene for 2014 er ikke offentlige ennå.

59-åringen prøvde å ta sitt eget liv i etterkant av skuddene mot Fjeldsbø, men mislyktes. Han har siden vært innlagt på sykehus i Cha-am, lettere skadet.

Betalte ikke ut millioner

Bingoselskapet er i dag eid av 59-åringen og to frivillige organisasjoner med base i Oslo.

Selskapet var tidligere eid av Ali Ashgar, som var en av de pågrepne da politiet gjennomførte razziaer mot butikkjeden Lime.

ÅSTEDET: Det var utenfor denne restauranten i Cha-am at den 54 år gamle bergenseren ble skutt og drept.
Nissa Nyberget

Ashgar ble tiltalt av Økokrim for ikke å ha betalt nærmere 10 millioner bingokroner til de frivillige organisasjonene. Hvor disse pengene er blitt av, er ukjent.

Det var en anmeldelse fra Lotteritilsynet som førte til at politiet innledet etterforskning. Lime-kjøpmannen ble nylig frikjent i saken, fordi domstolen mente at den manglende pengeoverføringen ikke i seg selv er straffbar, ifølge Dagens Næringsliv.

Asghar satt på en eierandel på 40 prosent, men aksjene ble solgt en gang mellom 2011 og 2014.

Bare eposter

En av de andre medeierne i bingoselskapet sier til BT at han aldri har truffet 59-åringen, men at de har sendt noen e-poster til hverandre.

Blant annet ga den antatte drapsmannen fullmakt til opptre på hans vegner i selskapet.

— Jeg vet bare at han bodde i Thailand. Han har heller ikke hatt noe aktivt eierskap, forteller han.

Mannen understreker at de ikke har hatt noen som helst forbindelse med Asghar i forkant.

Bingoselskapet var de involvert i for å sikre spillinntekter til foreningen. Ifølge foreningsmannen var det tilfeldig at de oppdaget at totalt fire organisasjoner var i ferd med å tape et millionbeløp som følge av påstått triksing med bingopenger.

— Vi koblet oss på for å rydde opp i selskapet, noe vi heldigvis har klart, forklarer han.

— Når ble dere gjort oppmerksomme på at egenkapitalen ble tapt?

— Det var av Asghar selv. Han ville at vi skulle låne ham penger, men det var uaktuelt. Da ordnet vi det slik at vi tok over driften og sikret tilgodehavende spillinntekter. Vi hadde god lønnsomhet i fjor.