— Enten får de gå to eller flere sammen, eller så følger vi dem. Jeg tror ikke egentlig de tør å gå alene heller, sier Turid Myrvang.

Torsdag kom hun og familien fra Mjøndalen til feriehuset i Campo Flamenco for å feire påsken. Feriestedet er nå badet i sol, varme og solbrente nordeuropeere, men allerede dagen etter ankomst ble idyllen til de grader brutt. Feriehuset ligger et drøyt steinkast fra krattet der Shila Bigdely ble drept og sannsynligvis voldtatt

Plakater på alle hjørner

I går spilte barna fotball i veien utenfor huset, men å gå tur med hunden alene er blitt strengt forbudt.

— Det legger en demper på hele ferien. Spesielt når man har unger i samme alderen som den drepte jenta, sier mamma Myrvang.

På alle hjørner henger dystre plakater med overskriften «Det går en morder og voldtektsmann løs!» Plakaten har nummeret til politiet og en oppfordring om å ringe inn tips, og avsluttes med ordene «Det kunne vært ditt barn!»

— I tre år hadde vi en leilighet i sentrum, men der var det så mye trafikk og kriminalitet at ungene ikke kunne boltre seg ordentlig. Så derfor kjøpte vi dette, og dro hit for å få ro, forteller pappa Tom Myrvang

Jaget journalister

Hendelsen fredag har satt et voldsomt preg på den normalt døsige kolonien i Campo Flamenco. Alle snakker om det som er skjedd, og følelsene er sterke. Lørdag ble et norsk journalistteam som forsøkte å ta kontakt med den dreptes familie, kjeppjaget av sinte naboer.

Familien Myrvang reiser hjem på søndag, men har tenkt seg ned igjen til sommeren.- Hvis de ikke tar noen, så tror jeg dette kommer til å sitte i når sommeren kommer også. Jeg synes ikke barna skal går alene, sier Turid Myrvang.