Ulykken skjedde klokken 10.34 lørdag formiddag.

Eriksen fra Karmøy utførte vedlikeholdsarbeid på «MV Geosund» som ligger i tørrdokk på Fredericia skibsværft i Fredericia på Jylland da ulykken skjedde.

Ulykken skjedde inne i skipet. Båten brukes til å sette ut ubemannede ubåter, og Eriksen jobbet ved en plattform som setter ut ubåtene.

Teknisk svikt

— Det ser ut til at det skjedde en strømsvikt under arbeidet. Han kom i klem mellom plattformen og en styreenhet og døde på stedet, opplyser vaktleder Frits Lund ved Sydøstjyllands politi i Horsens til bt.no.

Han tror ikke det er snakk om menneskelig svikt, snarere teknisk svikt.

— Det må den videre etterforskningen ta stilling til. I morgen regner jeg med at Sjøfartsstyrelsen vil undersøke ulykken, sier Lund.

Skipet eies av DOF Subsea Norge og brukes til å operere ubemannede undervannsfarkoster. Mannen som omkom, var mannskap om bord.

Arbeidet stoppet

— Vi har aldri hatt en dødsulykke før. Dette er en meget trist dag. Han var en medarbeider som har vært med oss i mange år, og han hadde mange gode kolleger i DOF Subsea, sier daglig leder Erik Tørresen til bt.no.

Han sier at skipet var inne til planlagt vedlikehold. Alt arbeid er nå stoppet på båten.

Eriksen etterlater seg kone og tre barn.

— Våre tanker går først og fremst til familien. Vi har gjort vårt beste i dag for å ta vare på dem. Vi har også prøvd å ta vare på hans kolleger, sier Tørresen.

Det var 29 mann om bord på «MV Geosund».

DOF SUBSEA