— Konklusjonen i den utredningen jeg har sett, er at spekulasjonene om Camp David og Det hvite hus, er feilaktige, sier Jack Delaney til Expressen.

Delaney er sjef for krisemedisin ved sykehuset New York Presbyterian og har innsyn i utredningene som er gjort etter terroristangrepene mot USA 11. september i fjor.

Ifølge informasjon han gir avisen Expressen skal målet for det kaprede flyet ha vært kjernekraftverket i Harrisburg, Three Mile Island.

Rammet titusener

Hvis et slikt angrep var blitt fullført, kunne dette ha påført titusener av mennesker livstruende helseskader. Dessuten ville et stort område blitt ødelagt for lang tid fremover.

Ifølge Delaney skal kaprerne ha endret kursen for Flight 93, mot sør, i retning Washington, etter at de hadde tatt over flyet. Men flyet styrtet altfor tidlig til at det kunne nå Det hvite hus.

Delaney sier at informasjonen om at flyet skulle gå mot kjernekraftverket, har sin bakgrunn i båndopptak av samtaler fra det kaprede flyet.

— Det finnes også andre opplysninger som støtter konklusjonen i rapporten, sier han.

Symbolsk mål

Three Mile Island er USAs mest kjente kjernekraftverk, og kunne derfor vært et perfekt symbolsk mål for et terrorangrep.

Det er ikke første gang noen sier at kjernekraftverket kan ha vært målet for det kaprede flyet. I november i fjor sa Gavin Cameron fra Salford-universitetet på seminar ved Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA) i Wien, at han anså at Three Mile Island kunne ha vært et sannsynlig mål for det fjerde flyet.

Cameron sa at spekulasjonene blant annet bygget på den høyden flyet hadde, da noen av passasjerene grep inn for å overmanne kaprerne. Flyet nærmet seg bakken og ville ikke ha gått så lavt dersom kaprernes mål var å ramme Det hvite hus eller Capitol Hill eller en annen bygning i Washington DC.

— Det finnes en rekke reaktorer i det sørlige Pennsylvania som kan ha vært mulige mål, sa Cameron.

(NTB)