Det skriver TimesOnline i dag. De siterer den spanske avisen El Mundo, som har intervjuet Javier Fernandez Garcia, flykoordinator ved flyplassen i Madrid.

Ifølge den britiske nettavisen har dette ført til ytterligere spekulasjoner rundt årsaken til flykrasjen, og ekspertene leter nå etter årsaken til ulykken med Spanair-flyet. Ferdskriver og taleregistrator er funnet og skal kunne gi informasjon om hvordan motorene fungerte da flyet tok av og hva som ble sagt i cockpiten.

Les også: VG kjøpte flystyrtintervju | Kraftig kritikk av Spanair | Spanair fra Bergen | 15 dødsulykker med samme flytype

Sørgende pårørende og rettsmedisinere begynte i dag det grufulle arbeidet med å identifisere de 153 ofrene som er brakt til en konferansesal i Madrid, samme sted som de døde etter terrorangrepet mot fire tog i 2004 ble brakt.

Noen av likene er identifisert ved hjelp av fingeravtrykk, men mange er så forkullede at de bare vil kunne identifiseres ved hjelp av DNA.

19 overlevende
Bare 19 av de 172 som var om bord overlevde branninfernoet, blant dem en svensk kvinne. Ifølge TimesOnline skal disse ha overlevd fordi de ble kastet ut i en liten elv og dermed unnslapp flammene.

En talsperson for spanske helsemyndigheter sier at tilstanden til fire av dem skal være svært alvorlig. Ytterligere seks personer skal være alvorlig skadet.

Det skal ha vært 22 barn om bord i ulykkesflyet, to av dem skal ha vært spedbarn.

TimesOnline skriver at passasjerene hovedsakelig var spanjoler på vei til ferie på Kanariøyene. Men i tillegg skal det også ha vært nederlendere og chilenere om bord.

SAS-eid selskap
MD 82-flyet fra det SAS-eide selskapet Spanair hadde akkurat tatt av fra Barajas-flyplassen utenfor Madrid, da noe gikk forferdelig galt.

Spanske medier melder at den venstre motoren tok fyr under avgang, og at det ustabile flyet skjente ut til høyre på rullebanen og brakk i to. Brannen spredte seg deretter med eksplosiv fart, og de fleste passasjerene var sjanseløse.

Forklarer ikke
Enkelte eksperter mener at brannen i venstre motor i seg selv ikke kan forklare ulykken, men at det også må ha vært andre årsaker til katastrofen.

Flyet skulle ha skjenet ut til venstre dersom det mistet kraften i venstre motor, og ikke til høyre, påpeker enkelte.

Spanias transportminister Magdalena Alvarez bekreftet onsdag kveld at flyet, som skulle til Las Palmas på Kanariøyene, hadde tekniske problemer før avgang, men kunne ikke si hva disse besto i.

Ikke nordmenn om bord
Spanair-flyet forlot først terminalen, for deretter å returnere. Ifølge spanske medier meldte flygeren om problemer med en utvendig temperaturmåler, men dette er ikke bekreftet.

Én time forsinket tok det 15 år gamle flyet av, og sekunder senere var katastrofen et faktum.

Talsmann for Spanair, Sergio Allard, sier til BBC at det 15 år gamle flyet var på sikkerhetskontroll i januar.

Pårørende ventet utålmodig på terminal 2 utover kvelden i går, for å få siste nytt. De fleste fikk en nedslående melding.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at det ikke var norske statsborgere om bord i ulykkesflyet.

Utelukker terror
Spanias kommunikasjonsminister Nieves Goicoechea utelukker at katastrofen var et resultat av en terrorhandling, og slo onsdag kveld fast at «det utvilsomt var en ulykke».

Dette er den første ulykken på Barajas-flyplassen ved Madrid på 27 år.

- Stor tomhet
Spanair er et datterselskap av SAS. Konsernsjef i SAS Mads Jansson fikk beskjed om ulykken da han satt på et fly fra Beijing i går ettermiddag.

- Jeg kjenner en stor tomhet og dyp medlidenhet til alle berørte i ulykken, sa Jansson på en pressekonferanse i København i går kveld.

- Jeg vil være på plass og vise medlidenhet for alle de berørte.

Jansson reiste direkte fra pressekonferansen til Spania. Med seg hadde han flere kriseteam. Konserndirektøren ville ikke gi ytterligere kommentarer om ulykken som tegner til å bli den verste flyulykken i Spania på over 20 år.

Statsminister Zapatero har avbrutt sin ferie i Huelva sør i landet.

- Regjeringsmedlemmene er sønderknust på lik linje med alle spanjoler, sa han til BBC i går kveld.

Det er erklært tre dagers offisiell landesorg i Spania.