— I noen av byene kan vi avslutte i løpet av to dager, i andre innen en uke, sa Sharon. Tilbaketrekningen skje innen to dager fra Nablus og Jenin.

Den palestinske selvstyremyndigheten tror ikke på Sharon. Talsmannen Saeb Erekat sa Sharon setter seg imot USA og hele det internasjonale samfunnet ved å ikke trekke styrkene ut av Vestbredden umiddelbart.

— Han leker med ord, sa Erekat.

Utelukker Arafat

Sharon utelukker palestinernes leder Yasser Arafat som fredspartner.

— Man kan ikke inngå avtale med ham. Jeg tror personlig at vi ikke vil få til noen avtale med ham. Jeg tror det finnes andre, sa Ariel Sharon, uten å nevne navn.

De israelske styrkene kommer ikke til å trekke seg ut av Ramallah eller Betlehem uten visse betingelser oppfylt.

I Ramallah krever Sharon utlevert lederne for Folkefronten for frigjøringen av Palestina, PFLP, som Israel holder ansvarlig for attentatet på turismeminister Rehavam Zeevi.

Han krever også utlevert Fuad Shubaki, den palestinske selvstyremyndighetens kasserer og innkjøpssjef, som mistenkes for å stå bak et forsøk på å smugle store mengder våpen inn i de palestinske områdene i lasteskipet «Karine A» på nyåret.

I Betlehem må rundt 200 væpnede palestinere som har inntatt Fødselskirken, overgi seg til Israel for rettssak eller bli sendt i eksil, sa den israelske regjeringssjefen til CNN.

(NTB)

TOPPMØTE: USAs utenriksminister Powell håndhilste på Israels statsminister Ariel Sharon fredag.
Foto: AP Photo: David Guttenfelder / SCANPIX