JOSTEIN IHLEBÆK, AFTENPOSTEN.NO

Politiet mener at mannen som etterlyst for drapet på Martine Vik Magnussen (23), Farouk Abdulhak (21), kan ha dratt til Jemen lørdag.

Men dette skaper problemer for etterforskerne i London-politiet, fordi Jemen ikke har utleveringsavtale med Storbritannia. Jemen kan likevel velge å utlevere 21-åringen, eller eventuelt selv straffeforfølge mannen.

Britisk politi understreker at 21-åringen ikke har status som siktet i saken — men er ønsket for avhør i forbindelse med etterforskningen.

Vil samarbeide

Utenriksministeren i Jemen bekrefter at han er kjent med den tragiske drapssaken i London.

— Det er med beklagelse at vi har lest om hendelsen i avisene. Vi er innstilt på å samarbeide med britiske myndigheter i denne saken, men avventer foreløpig å få mer informasjon fra britiske myndigheter om den aktuelle saken, sier utenriksminister i Jemen, Dr. Abu Bakr al-Qurbi, på telefon til Aftenposten.no.

— Vi avventer nå en formell henvendelse fra britiske myndigheter. Saken vil da bli behandlet av Innenriksdepartementet i henhold til gjeldende sikkerhetsavtaler med Storbritannia og jemenittisk lov, sier al-Qurbi til Aftenposten.no.

Politiet har etterlyst 21 år gamle Farouk Abdulhak via Interpol i forbindelse med drapet på den norske 23-åringen. Farouk ble sett sammen med Martine før den norske jenten forlot utestedet Maddox Club i London forrige fredag.

Etterlyste Farouk Abdulhak (21) er sønn av en svært innflytelsesrik forretningsmann i Jemen, Shaher Abdulhak. Faren har en rekke interesser innen dagligvare-, olje-, hotell- og telefonbransjen i Midtøsten og Afrika.

Abdulhak-familien bekymret Familien til Farouk uttaler til avisen Yemen Observer at de er kjent med drapssaken, og er svært bekymret. Talsmannen til familien sier at familien ikke vil bli forbundet med et familiemedlem som knyttes til en forbrytelse, og sender sin kondolanse til Magnussens nærmeste familie og venner.

Politiet mener sønnen hans fløy til Jemen 15. mars – et land som Storbritannia ikke har utleveringsavtale med. Norge har heller ikke utleveringsavtale med Jemen.

DREPT: Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i London. Foto: PRIVAT
PRIVAT