• Jeg vet hvem som drepte min mann, sier Lisbet Palme til Stockholm-avisen Dagens Nyheter.

Hun er overbevist om at det var den rettslig frikjente Christer Pettersson som skjøt Sveriges statsminister i 1986. I et intervju med Stockholm-avisen Dagens Nyheter torsdag anklager Olof Palmes enke svensk politi og rettsvesen for manglende vilje til oppklaring av drapet. Hun mener dommerne ikke opptrådte uhildet, og at etterforskerne hadde politiske fordommer mot Palme.

Lisbet Palme og hennes mann var sent på kvelden 28. februar 1986 på vei hjem fra et kinobesøk i sentrum av Stockholm. På den sterkt trafikkerte Sveavägen midt i den svenske hovedstaden ble statsministeren truffet av to kuler, og døde på stedet.

Etter en panikkartet og rotete etterforskning, ble den alkoholiserte småkriminelle Christer Pettersson arrestert og tiltalt for drapet. Lisbet Palme hadde utpekt ham som gjerningsmann, og Petterson ble funnet skyldig, men senere frifunnet av ankedomstolen.

Palmes enke sier nå til Dagens Nyheter at ingen noen gang vurderte dommernes habilitet, og gjentar sin skarpe kritikk av så vel politiets som medienes behandling av saken. Offisielt betraktes drapet på Olof Palme fortsatt som uoppklart. (NTB)