Siste: Nederlandske myndigheter opplyser at ni personer er omkommet og at mer enn 80 personer er transportert til sykehus. Begge pilotene omkom i ulykken. Det norske Utenriksdepartementet opplyser at det trolig ikke var nordmenn ombord.

Flere passasjerer som var ombord det tyrskiske flyet som kræsjlandet i Amsterdams hovedflyplass Schiphol onsdag fortalte pressen at de trodde at piloten spøkte da flyet hadde stø kurs på vei mot en åker.

Flyets endestasjon ble nettopp dette åpne jordet ved siden av motorveien A9. Ifølge øyenvitner virker det som om flyet akkurat ikke har truffet landingsbanen.

Les også: — Piloten var under opplæring

- Krabbet ut av sprekkene

Thomas (20) ble vitne til den dramatiske hendelsen.

— Det så ut som flyet mistet fremdriften, og så begynte det å falle. Det kræsjet ned i jordet i 45 graders vinkel. Like etter så jeg folk krabbe ut av sprekkene, sier Thomas til Aftenposten.no.

Flyet ligger nå omtrent 500 meter fra rullebanen. Området er sperret av, og teknikere jobber nå på stedet.

Ordfører Michel Bezuijen holdt klokken 16.30 onsdag ettermiddag en pressekonferanse der han fortalte at myndighetene nå jobber med å analysere passasjerlisten på flyet. Han bekreftet at flyet hadde brukket i tre stykker, og at det landet for kort på rullebanen like ved A9-motorveien.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

Les også: Krabbet ut av lukene

— Trodde piloten spøkte Over 100 mennesker har utrolig nok klart å overleve den dramatiske ulykken. Flere av dem fortalte i ettermiddag pressen om sine opplevelser.

— Flyet gikk ned mot en åker. Jeg trodde at piloten spøkte. Så trodde vi at vi ble fanget av turbulens. Vi skjønte ingen ting midt oppi sjokket av kræsjlandingen, forteller den overlende passasjeren Huseyin Sumer til den tyrkiske utgaven av CNN.

En annen passasjer forteller at flyet «falt som en stein» ned på åkeren.

— Vi gikk inn for landing på en vanlig måte, men så oppsto det en situasjon - en slags luftlomme - og flyet var helt ute av kontroll og kræsjet. Alt skjedde i løpet av tre til fem sekunder. Vi landet rett på jordet, sier Tuncer Mutlucan til kringkasteren NTV.

- Ikke nok fart - Piloten fortalte at flyet skulle lande på Schiphol om 15 minutter. Vi kræsjet omlag syv til åtte minutter etter pilotens kunngjøring, sier Mutlucan.

Fred Wely (51) ble vitne til kræsjlandingen fra bilen sin. Han forteller til britisk presse at det virket som om flyet fløy alt for lavt, og at piloten prøvde å få flyet til å stige igjen, for å hindre at det skulle kræsje inn i A9-motorveien.

— Men flyet hadde ikke nok fart, og dermed kræsjet det, sier Wely.

Så langt er det bekreftet at ni personer har omkommet i ulykken i Amsterdam. Begge pilotene er blant de omkomne. FOTO: REUTERS