Aftenbladet snakket med Kirsti Åsheim på telefon lørdag ettermiddag. Da satt hun på flyplassen utenfor Kairo sammen med døtrene på 8 og 16 år og ventet på å reise hjem til Bryne. Ektemannen, Jarle Åsheim, som jobber for Statoil i Kairo, har flybillett hjem søndag.

Uroen nærmere

Familien har bodd i Maadi i Kairo i halvannet år. Huset deres ligger en drøy times kjøretur utenfor sentrum av hovedstaden, så de har ikke opplevd opptøyene på nært hold. Men bare siden i går har de merket at uroen kommer stadig nærmere. Statoil ga beskjed fredag ettermiddag om at familiene skulle reise hjem.

— Selv om vi har vært nær begivenhetene, har vi stort sett fått de samme opplysningene som dere hjemme. Vi har sett det samme på TV. Vi har ikke vært midt oppi det. Men før vi reiste i dag, kunne vi se militære tropper som etablerte seg i nabolaget. Vi er redde og føler oss utrygge. Nå sitter jeg her på flyplassen og hører på radio at opprørere har angrepet et kjøpesenter i det området vi bor i, sier Kirsti Åsheim.

— Jeg hører skudd, forteller Jarle Åsheim. Han befinner seg fortsatt i familiens hus i Kairo når Aftenbladet ringer ham.

— Hæren er i området, og pansrede kjøretøy kjører forbi huset.

- Texas

Han tror det neste døgnet blir avgjørende for hvor ille det blir i fortsettelsen.

— Akkurat nå er det helt texas her i landet. Vi bor et godt stykke ifra sentrum, men det begynner å bli en del innbrudd, hører jeg. Stemningen i sentrum skal være bedre i dag, og folk jubler når militæret kommer. Men kriminelle har begynt å rane velstående folk. Slik det er akkurat nå, er det best at vi kommer oss ut, mener Åsheim.

I ettermiddag ble de norske familiene fraktet ut av området i en kolonne. Ifølge Åsheim er det nå bare seks norske Statoil-ansatte igjen i Kairo. Og alle de har planlagt utreise søndag.

— Det er umulig å si hvor lenge vi blir hjemme, sier Åsheim.