Den tre år gamle britiske jenta som ble kidnappet i Nigeria før helga, er satt fri.

Margaret Hill ble bortført på vei til skolen i Port Harcourt i Nigerdeltaet torsdag.

Treåringen er i god behold og gjenforent med sine foreldre, opplyser en talsmann for den nigerianske regjeringen.

– Hun ser bra ut og er i godt humør, sier talsmann Emmanuel Okah.

Margaret fortalte selv på telefon til nyhetsbyrået AP at hun har det bra og at hun var glad for å se igjen moren.

– Jeg er veldig, veldig glad, sa moren Oluchi Hill søndag kveld.

– Som i transe – Hun er OK, men jeg vil ta henne med til sykehus fordi hun er dekket av myggstikk, sa Oluchi, som sammen med mannen Mike Hill ble gjenforent med datteren på hovedkvarteret til sikkerhetstjenesten SSS i Port Harcourt.

Ifølge Mike Hill ble det ikke betalt noen løsepenger for jenta.

Han forteller videre at det virket som om datteren var «litt som i en transe» da de så henne igjen, men at det ikke tok lang tid før hun begynte å oppføre seg som normalt.

– Jeg tror ikke hun fikk så mye å spise, fordi hun er veldig sulten nå, sier Hill.

Kidnapperne satt Margaret i byen Ogbakiri, der hun ble plukket opp av SSS-agenter. Ingen av kidnapperne skal ha blitt pågrepet.

Truet med å drepe Kidnapping for løsepenger er vanlig i Nigerdeltaet, men det er første gang et utenlandsk barn er borført. Over 200 utlendinger er bortført siden starten på 2006. De fleste av dem er blitt sluppet fri etter at det er blitt betalt løsepenger.

De væpnede mennene som kidnappet Margaret Hill, truet før helga med å drepe henne dersom det ikke ble betalt løsepenger eller faren tok hennes plass.

– De har truet med å drepe henne dersom faren ikke tar hennes plass, fortalte jentas mor, Oluchi Hill, fredag.

Kidnapperne ringte moren for å avtale et møtested, og dersom faren ikke kom innen tre timer, ville jenta bli drept, lød trusselen. Faren Mike Hill er britisk og har bodd i landet i mange år.

Opprørere ville hjelpe Kidnappingen av treåringen skapte sterke reaksjoner i Nigeria. President Umaru Yar’Adua krevde at hun ble satt fri, og regionens største opprørsgruppe Movement for the Emancipation of the Niger Delta (Mend) tilbød seg å hjelpe til med å finne henne, melder BBC.

Margaret var det tredje barnet som ble kidnappet i Nigeria de siste seks ukene. De to andre, datteren til en forretningsmann og datteren til en politiker, ble satt fri uskadd etter at det ble betalt løsepenger. (©NTB) (©NTB)

REUTERS TV